Την πρόσληψη της συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνας Καρρά στη Βουλή έφερε στη δημοσιότητα με δημοσίευμά της η εφημερίδα ΑΥΓΗ. Η πρόσληψη έγινε την τελευταία ημέρα εργασιών του κοινοβουλίου, πριν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα.

Ειδικότερα, ο διορισμός της Ρεγγίνας Καρρά στη Βουλή έγινε στις 23 Απριλίου, με το σχετικό έγγραφο να υπογράφεται από τον Κωνσταντίνο Τασούλα. Η Ρεγγίνα Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 – 18 Απριλίου 2022.

Η αμοιβή της σύμφωνα με την απόφαση Τασούλα, ορίζεται στο ποσό των 1.750,00 ευρώ συν τον ΦΠΑ. Ως ανεξάρτητος σύμβουλος η Ρ. Καρρά θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο Καρρά, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, στην οδό Βαλαωρίτου.

Μάλιστα για να γίνει η πρόσληψη, δεν ανανεώθηκε η σύμβαση μιας άλλης δικηγόρου, μητέρας ανήλικων τέκνων η οποία πληρωνόταν με 800 ευρώ και με μπλοκάκι δεν είχε διατηρήσει το γραφείο της, ενώ για την ανανέωση της σύμβασης υπήρξε θετική εισήγηση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει το γεγονός σημειώνοντας: «Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1750 ευρώ. Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο».

Για την απόλυση της εργαζόμενης υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση στο σωματείο των εργαζόμενων της Βουλής. Η Ενωτική Δράση Εργαζομένων Βουλής κατήγγειλε την απόλυση, ενώ η προσκείμενη στην πλειοψηφία Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής υποστήριξε πως η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και ξεπέρασε το θέμα τής απόλυσης με τη φράση «εργαζόταν με σύμβαση έργου (‘μπλοκάκι’), η οποία έληξε αυτοδικαίως».

Τι απαντά για τον διορισμό

Με ανάρτησή του στο twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαντά λέγοντας ότι πρόκειται για την πρώην σύζυγό του αφού έχουν συναινετικά χωρίσει, σχεδόν, ένα χρόνο.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι δεν προσελήφθη αλλά ότι θα παρέχει νομικές υπηρεσίες και ότι το έμαθε από το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις