Μηνυτήρια αναφορά κατά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου καταθέτει την επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Την μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος κι ο Χρήστος Σπίρτζης κι όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Πολάκης αποτελείται από 92 σελίδες με τα αποδεικτικά στοιχεία να είναι τόσο πολλά που για να μεταφερθούν, θέλουν καροτσάκι.

«Μόνο η διαφορά τιμής στις 15 από τις 40 συνολικά απευθείας αναθέσεις που έκανε η κ. Νικολάου, υπολογίζεται σε 2,2 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Πολάκης στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης του διορισμού των πρώην εισαγγελέων Σπυριδούλας Πρεσβεία και Γαληνού Μπρη στις θέσεις της προϊσταμένης και του αναπληρωτή της αντιστοίχως, στο Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης.

Η αναφορά του προκάλεσε αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

«Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της κ. Νικολάου, γιατί η λάσπη μένει ενώ οι μηνυτήριες αναφορές ελέγχονται», σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης από τη ΝΔ, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ανέφερε ότι «η στοχοποίηση της άξιας Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, γίνεται γιατί ξεβόλεψε πολλά συστήματα».

Σεβασμό στο κριτήριο της αθωότητας συνέστησε ο παριστάμενος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

«Δεν μπορεί πριν καν υποβάλετε μήνυση, να έχετε βγάλει το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας», είπε και πρόσθεσε:

«H Δικαιοσύνη θα αποδώσει το δίκαιο και θα αποκαταστήσει την κ. Νικολάου,που τόσο καλή δουλειά έχει κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η οποία το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί αρκετό πόλεμο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις