Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδου, ύστερα από την τοποθέτησή του στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική Συνεπιμέλεια. «Μπορεί μια γυναίκα, να την έδερνε ο άντρας της, να την βίαζε, να την κακοποιούσε. Και εκείνη να έχει μίσος εναντίον του. Όμως το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Λοβέρδου: 

«Μπορεί εγώ να χώρισα με την γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα η οποία έπιασε τον άντρα της να την απατά, να την έδερνε, να την κακοποιούσε, μπορεί να είναι και να έχει μίσος εναντίον του πρώην άντρα της, όμως παρόλα αυτά, έχει το παιδί, έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς του. Φυσικά καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, πάρα πολλές αντιδράσεις, και από την μια πλευρά και από την άλλη. Και από τους πατεράδες και από τις μανάδες. Θεωρούνε, γιατί βάζουν τα προσωπικά τους βιώματα όλοι μπροστά, θεωρούνε όλοι ότι θίγονται από αυτό το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κάτι τέλειο. δεν είναι κάτι το καταπληκτικό, δεν είναι κάτι το υπέροχο. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να εξισορροπήσει τα πράγματα με το 1983. Μια μετριοπαθής μεταρρύθμιση που θα συμβάλει στο να προστατεύσει κατά το δυνατόν το παιδί στο μεγάλωμά του, ώστε να μπορέσει να έχει και τους δύο γονείς μαζί του. Από εκεί και πέρα, όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί, είναι θέμα των δικαστηρίων. Κάθε περίπτωσή τους είναι διαφορετική, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο. Όπως δεν είμαστε όλοι το ίδιο στη ζωή, έτσι δεν είναι και οι περιπτώσεις των οικογενειών οι ίδιες. Άλλη οικογένεια χωρίζει και είναι μια χαρά, και με τα παιδιά τους μπορεί να είναι αγαπημένα, άλλες οικογένειες, είναι στα μαχαίρια οι γονείς.

Κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική. Αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς. Δεν θα το κρίνει η κυβέρνηση, ούτε η βουλή. Θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Εκεί που θα συμφωνήσω, είναι στην αναγκαιότητα να υπάρχουν καλύτερα δικαστήρια. Ξέρετε οι δικαστές δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα θέματα. Και χαίρομαι που περιλαμβάνεται η προσπάθεια αυτή για να γίνουν κάποια σεμινάρια στους δικαστές. Εγώ θα συμφωνήσω και με την αντιπολίτευση, και με το ΚΙΝΑΛ και με τον ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να διαμορφώσουμε οικογενειακά δικαστήρια και εδώ στην Ελλάδα, όταν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, γιατί πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για μια μεταρρύθμιση που θα ήθελα να την δω.

Αλλά δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τελειώνω. Και τελειώνω, λέγοντας και επειδή το ανέφερε ο κύριος Ραγκούσης και σύσσωμη η αντιπολίτευση . Ο κύριος Ραγκούσης ανέφερε πως δεν μας κάνει κακό η στάση που τήρησαν, η κυρία Γιαννάκου και η κυρία Κεφαλογιάννη. Φυσικά και δεν μας κάνει κακό. Και τις δύο κυρίες, συναδέλφους τις οποίες εκτιμώ ιδιαίτερα, είχαν όχι μόνο δικαίωμα να τα πουν, αλλά κατέθεσαν κάτι πολύ περισσότερο από όλα. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο περιλαμβάνει πολλές απόψεις στις τάξεις της, ένα μεγάλο φιλελεύθερο και κυρίως δημοκρατικό κόμμα, που ο κάθε βουλευτής έχει το κάθε δικαίωμα της άποψής του, και αυτό είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.

Ελπίζω το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας να το ακολουθήσετε και εσείς στην αντιπολίτευση».

Οι πρώτες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αμέσως μετά την ομιλία του βουλευτή της ΝΔ, οι χρήστες του twitter έσπευσαν να κατακρίνουν τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις