Μιλώντας στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος, προέβη σε νέες διευκρινήσεις, σχετικά με την προχθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής ανέφερε «Να διευκρινίσω ότι το θέμα που συζητήθηκε στο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την ενδοοικογενειακή βία. Η ενδοοικογενειακή βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις μορφές, είναι απεχθής βίας, και γι’ αυτό υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ο πατέρας που κακοποιεί τη μάνα και τα παιδιά του είναι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, να μπαίνει στη φυλακή. Και ένας εγκληματίας, φυσικά, δε μπορεί να έχει την επιμέλεια των τέκνων του.

Αυτό που είπα – και αυτό εννοώ – είναι ότι από τη στιγμή που διαλύεται ένας γάμος, θα είναι καλό να έχουν την επιμέλεια και οι δύο γονείς. Η κάθε περίπτωση ενός διαλυμένου γάμου είναι διαφορετική, γι’ αυτό και την προτεραιότητα την έχουν τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια κρίνουν και αποφασίζουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας ή μία σύζυγος είναι κακή σύζυγος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να βλέπει το παιδί του/της» είπε ο κ. Λοβέρδος. Ο Γιάννης Λοβέρδος συνέχισε λέγοντας: «Τα δικαστήρια κρίνουν τα πραγματικά γεγονότα γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είπα ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, επειδή υπάρχει μίσος μεταξύ των συζύγων, μπορεί να ισχυριστεί μια γυναίκα ότι δήθεν ο σύζυγός της την κακοποιεί ή ότι τη δέρνει. Αυτό δε θα το κρίνει η Βουλή, αλλά το δικαστήριο, που θα εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα και αν όντως έτσι συμβαίνει. Αυτό είπα».

Σε σχέση με την επίμαχη δήλωση, ο ίδιος πρόσθεσε πως επρόκειτο περί φραστικού λάθους: «Όταν το άκουσα μετά, ένιωσα άσχημα κατάλαβα ότι ήταν λάθος και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Ήταν φραστικό λάθος, αισθάνομαι πολύ άσχημα. Δε θα έπρεπε να έχει γίνει. Σε καμία περίπτωση να δώσω εύσημα στον κακοποιητή πατέρα, του οποίου η θέση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή».

Τέλος, λίγες ώρες πριν την τηλεοπτική του παρουσία, προηγήθηκε μια δήλωση – ανάρτησή του στο Facebook, την Παρασκευή, με την οποία έκανε λόγο για «λανθασμένη, όπως αποδεικνύεται, διατύπωση», η οποία «παρερμηνεύτηκε και παρεξηγήθηκε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις