Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί την Αθήνα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της YeniSafak, ο τούρκος ΥΠΕΞ θα έρθει στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα 31 Μαϊου προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.

Σκοπός της συνάντησης σύμφωνα με το δημοσίευμα θα είναι η συνέχεια των συζητήσεων που ξεκίνησαν οι δύο πλευρές στην Άγκυρα αλλά και η προετοιμασία ενδεχόμενης συνάντησης ΜητσοτάκηΕρντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική πλευρά ούτε από την ελληνική για την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης.

Που θα γίνει η συνάντηση των ΥΠΕΞ

Παράλληλα, πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή” αναφέρουν ότι είναι πιθανό η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ να μη γίνει στην Αθήνα, αλλά στα Χανιά. Και αυτό γιατί, όπως σημειώνει ο Σταύρος Παπαντωνίου στη στήλη “Θεωρείο”, στόχος είναι η συνάντηση να γίνει πιο ανθρώπινη και λιγότερο θεσμική, αλλά και σε ένα μέρος που είναι πιο ελεγχόμενο.

Τα Χανιά έχουν και την έντονη σημειολογία της αρμονικής συνύπαρξης των ντόπιων με τους Τουρκοκρητικούς που έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Επίσης, δεν αποκλείεται τον κ. Τσαβούσογλου να υποδεχτεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά που θα βρίσκεται από το Σάββατο στην Κρήτη λόγω ΒΟΑΚ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις