Σε συνέντευξή του στο ράδιο ΜέΡΑ, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρθηκε στο επόμενο βήμα του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, με πρώτο σταθμό το συνέδριο, τονίζοντας ότι την επόμενη ημέρα της διαδικασίας θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Όπως είπε θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος του συνεδρίου το Νοέμβριο με την εκλογή οργάνων «και με την μακρόπνοη στρατηγική του ΜέΡΑ25, τι γίνεται στον κόσμο, γιατί γίνεται και πώς το αλλάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O κ. Βαρουφάκης έκανε μια αναδρομή για να τονίσει ότι «ήταν δύσκολο να στηθεί ένα κόμμα από το μηδέν, χωρίς να γίνει «άλλο ένα κόμμα» κι έτσι με καθολικές ψηφοφορίες όπου δεν ψηφίζουν μόνο Έλληνες, αλλά κι Ευρωπαίοι, δημιουργείται ένα κόμμα αρχών, όχι ένα προσωποπαγές κόμμα μια από τα ίδια». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το Συνέδριο για μας είναι ένας σταθμός της διαδικασίας να αποδώσουμε το ΜέΡΑ25 που δημιουργήσαμε λίγοι άνθρωποι τότε, στους νέους συνοδοιπόρους μας που ήρθαν να το αγκαλιάσουν μέσα από τη συμμετοχική δημοκρατία και τις οργανωτικές διαδικασίες».

Όσον αφορά τις εργασίες του συνεδρίου είπε πως «οι εισηγήσεις των πολιτικών θέσεών μας στο Συνέδριο, αφορούν όλες τις πτυχές της απόδρασης της χώρας και του λαού μας από τη φυλακή του χρέους, από αυτή τη λαίλαπα που βλέπουμε σε όλα τα πεδία και σήμερα, υπό το πέπλο του χρέους. Εμείς πρέπει να έχουμε θέσεις για όλα, το ΌΧΙ μόνο δεν αρκεί και οι 22 θεματικές πιάνουν όλες αυτές τις πτυχές για το τι πρέπει να γίνει σε όλα αυτά τα ζητήματα, τι μπορεί να γίνει ρεαλιστικά σήμερα, όχι σε έναν άλλο κόσμο κι αυτό είναι επαναστατικό. Ενώ γι’ αυτές τις 22 θεματικές κιόλας θα ψηφίσουν όλα τα μέλη μας στην Ελλάδα και θα τις εγκρίνουν και οι Ευρωπαίοι συνοδοιπόροι μας».

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ακόμα την αξία της κληρωτίδας για τα όργανα του ΜέΡΑ25, λέγοντας «πως είναι πολύ απελευθερωτική, τόσο για τη συμμετοχή και τη λογοδοσία όσο και για να μη στήνονται κομματικοί μηχανισμοί, ενώ ανέφερε ακόμα πως στο Συνέδριο θα στείλουν μηνύματα σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Κεν Λόουτς κι άλλοι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις