Η παρουσία του Τουρκοκύπριου προέδρου Ερσίν Ταταρ στο “Antalya Dimplomacy Forum” ήταν η αιτία της ηχηρής αποχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το Φόρουμ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι εξ αιτίας της απόφασης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο φόρουμ τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ “με τον ανυπόστατο τίτλο “Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” ηταν ο λόγος της αποχώρησή της.

«Μετά την επιλογή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο Antalya Diplomacy Forum τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ με τον ανυπόστατο τίτλο: «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ακύρωσα την συμμετοχή μου στο εν λόγω φόρουμ».

Την ακύρωση της συμμετοχής του από το ίδιο φόρουμ ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως σημείωσε, «η επιμονή, παρά την προειδοποίηση μου, των διοργανωτών του Antalya Diplomacy Forum να μετάσχει ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων Τατάρ, με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, δεν επιτρέπει τη συμμετοχή μου και ήδη ενημέρωσα ότι την ακυρώνω. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείται παντού μόνο από τον Πρόεδρό της, Νίκο Αναστασιάδη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις