Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να καταθέτουν ένσταση αντισυνταγματικότητας ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου. Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει νέες απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.
Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση στη Βουλή:

Η τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας , θα εξελιχθεί με φυσική παρουσία των βουλευτών σε 12μελείς κύκλους, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης. Αν και ο τελικός κατάλογος δεν έχει ακόμα διανεμηθεί στα κόμματα, κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι οι βουλευτές που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο φτάνουν τους 210 ομιλητές.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι το κόμμα του θα καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το κόμμα του καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας, την οποία και κατέθεσε λίγο αργότερα επικαλούμενος το άρθο 22 του Συντάγματος. Και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι είπαν, εκ προοιμίου, ότι η πρόταση κατατίθεται αλλά το νομοσχέδιο πρέπει κανονικά να αποσυρθεί.

Να αποσυρθούν τα άρθρα 55 έως 125 (βασικός πυρήνας του νομοσχεδίου με τις διατάξεις περί «προστασίας της εργασίας») ζήτησε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, σημειώνοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του δέχεται διατήρηση μόνο του σκέλους του νομοσχεδίου που αναφέρεται στην κύρωση των διεθνών συμβάσεων.

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας

Mε την επίκληση της αρχής της δεδηλωμένης απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν υποβληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με το εργασιακό. Τις ενστάσεις και αντιρρήσεις αντισυνταγματικότητας καταψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία και τις υπερψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις