Τις επόμενες μέρες αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση την πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής, την οποία και θα μελετήσει προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις «με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία».

Ερωτηθείσα σχετικά με τη σύσταση να αποφύγουν τον εμβολιασμό με AstraZeneca οι πολίτες κάτω των 60 ετών και για το αν αυτό «τινάζει στον αέρα» το εμβολιαστικό πρόγραμμα, η κ. Πελώνη απάντησε πως «η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε χθες αναλυτικά το επιστημονικό σκεπτικό πίσω από την απόφαση» και υπενθύμισε ότι «υπάρχει και η σύσταση σε όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca να συνεχίσουν τον εμβολιάζονται με τη δεύτερη δόση». Όπως είπε, «συνηγορούν σε αυτό όλα τα επιστημονικά δεδομένα».

Κληθείσα να απαντήσει αν τα παραπάνω συνιστούν «δικαίωση» για Αλέξη Τσίπρα και τη δήλωσή του για «ξεστοκάρισμα» η κ. Πελώνη απάντησε πως εξακολουθεί να θεωρεί τη φρασεολογία αυτή «προσβλητική για τους επιστήμονες, για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν και που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις