Για το αναπτυξιακό άλμα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα αλλά και για τις προοπτικές της χώρας μας στον τομέα της οικονομίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, το απόγευμα της Τρίτης 29/6. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Το επενδυτικό κενό θα καλυφθεί όχι μόνο από δημόσιες επενδύσεις οι οποίες είναι πεπερασμένες θα καλυφθεί πρωτίστως μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις αλλά είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι συνθήκες είναι απολύτως κατάλληλες για να μπορέσει να κάνει αυτό το άλμα προόδου το οποίο θα της επιτρέψει, όχι απλά να αφήσει πίσω της μία πολύ πονεμένη δεκαετία αλλά αλλά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον η χώρα τοποθετείται στον διεθνή οικονομικό χάρτη νομίζω», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Τώρα είναι ευκαιρία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και εσείς θα ανταποκριθείτε στην πρόκληση των καιρών».

Με φόντο τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για να τονώσει το ρυθμό των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην παράλληλη κίνηση των επιχειρήσεων να δώσουν αντίστοιχες παροχές σε είδος όπως το freedom pass.

«Είμαστε συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν και δεν είναι κακό σε αυτή την προσπάθεια να χρησιμοποιούμε και τέτοια και μέτρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης υπεραμυνόμενος των σχετικών πρωτοβουλιών.

«Όταν μάλιστα το βάρος επιμερίζεται μεταξύ του προϋπολογισμού και των επιχειρήσεων θα είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί για να πετύχουμε αυτό το στόχο», υπογράμμισε εμφατικά.

Όσον αφορά τον Άλμπερτ Μπουρλά ,διέβλεψε δυσκολίες στο προσεχές διάστημα, αλλά από την άλλη απηύθυνε κάλεσμα προς τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες: «Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία τι θα κάνει το κράτος και όχι τι θα κάνουμε εμείς για να προχωρήσουμε μπροστά και να είμαστε αποτελεσματικοί».

Μάλιστα, ο CEO της Pfizer δήλωσε πως: «Με αυτή την έννοια ότι επειδή ακριβώς η νοοτροπία έχει Αν αλλάξει ακριβώς επειδή περάσαμε αυτές τις δυσκολίες έχουμε μία χρυσή Ευκαιρία μπροστά μας και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις