Μήνυμα του πρωθυπουργού , με συνέντευξη του στο Ράδιο Κ, πως τα όποια περιοριστικά μέτρα θα αφορούν, πλέον, τους ανεμβολίαστους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη”

Τόνισε ότι δεν μπορεί να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά – όπως επισήμανε – όλοι αναλαμβάνουν πια τις ευθύνες τους. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει την κριτική ότι επιχειρήθηκε η εξαγορά της νεολαίας με το δώρο των 150 ευρώ και διερωτάται αν πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία τα 150 ευρώ.

Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία ο πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι θα έχουμε ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι σε σχέση με αυτό του 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λύσαμε τις διαφορές μας με την γείτονα.  Τόνισε πως αν η Τουρκία επιλέξει τον δρόμο της κλιμακούμενης έντασης, θα υπάρχουν τελικά επιπτώσεις.

Προβλέπεται ζόρικο καλοκαίρι για τους ανεμβολίαστους – Όλα τα μέτρα

Πρόκειται αναμφίβολα για αποφάσεις οι οποίες αφενός έχουν ως σκοπό τον έλεγχο της πανδημίας, αφετέρου δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή σε όσους δεν θα έχουν προλάβει να λάβουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους (εάν δεν είναι μονοδοσικό).

Όπως είναι λογικό, τα πάντα αλλάζουν. Από καθημερινές συνήθειες, μέχρι τη ψυχαγωγία του κόσμου, αλλά και τις εξορμήσεις. Πρόκειται για πίεση της κυβέρνησης σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως!

Από την άλλη, αυξάνονται οι διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους, με το πιστοποιητικό να αποτελεί «διαβατήριο» για τις διακοπές τους, την εργασία τους και τη διασκέδασή τους. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού τείχους ανοσίας απέναντι στην πανδημία, ώστε το φθινόπωρο να μην επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και τα τοπικά lockdown.

Πάντως, η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» στις περισσότερες χώρες του πλανήτη έχει προκαλέσει ανησυχία τους λοιμωξιολόγους, που αρχίζουν να προειδοποιούν για τέταρτο κύμα αν δεν… οχυρωθούμε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις