Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Κικίλια και Τσιόδρα με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατά την οποία οι Ιεράρχες ενημερώθηκαν για την πορεία της πανδημίας και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας δήλωσε» ο υπουργός Υγείας, μετά την συνάντηση.

«Στο πνεύμα της Εκκλησίας, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης να προστατέψουμε αλλήλους» ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τόνισε ότι ζήτησε οι Άγιοι Πατέρες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια στο πνεύμα του Χριστού έτσι ώστε σε όλη την Ιεραρχία να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και παροτρύνουμε το ποίμνιό και τους συμπολίτες μας ώστε να τους προστατέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα. «Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε ο κ. Ιερώνυμος. (Διαβάστε περισσότερα)

«Μεγάλη διασπορά»

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «Οι ερωτήσεις των Ιεραρχών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Εμείς στηρίζουμε την επιστημονική αλήθεια και απαντάμε με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια. Θέλουμε να επανέλθουμε με τον εμβολιασμό στην κανονικότητα. Είμαστε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της Αλήθειας».

Παρατήρησε δε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Κρίσιμη συνεδρίαση

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε η Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά την οποία θα τεθεί το ζήτημα του εμβολιασμού ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα ενημερώσει τους Ιεράρχες για τις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο της ενημέρωσης της πανδημίας και της συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας.

Η πλειονότητα των Μητροπολιτών είναι υπέρ του εμβολιασμού, η στάση όμως μερικών κληρικών εναντίον του εμβολίου είναι γνωστή και πρόκειται να συζητηθεί σήμερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις