Η νέα υπερ-εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος είναι αρμόδια να αποφανθεί για το εάν θα καταθέσουν με τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην έρευνα για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Novartis.

Αυτό αποφάσισαν -σύμφωνα με πληροφορίες- τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, που συνεδρίασαν σήμερα, προκειμένου να επιλύσουν το ζήτημα που είχε τεθεί από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να αρθεί το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων και να καταθέσουν αυτοπροσώπως χωρίς τις κωδικές ονομασίες, καθώς η προστασία τους αφορούσε μόνο την υπόθεση των παράνομων πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας και όχι τις υπό έρευνα παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την επιχείρηση στοχοποίησης των δέκα πολιτικών προσώπων.

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κατέληξε πως την απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό ή όχι των προστατευόμενων μαρτύρων πρέπει να λάβουν οι εισαγγελείς της νέας ενοποιημένης Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος-Διαφθοράς, που έχει συσταθεί πρόσφατα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα εφετών Χρ. Μπαρδάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις