Μιλώντας σε αυστηρό τόνο, κατά την δευτερολογία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «ψέμα και σνομπισμό», σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι μαθητές που κόπηκαν λόγω της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

«Είσαστε ιδεοληπτικός και εμμονικός, είσαστε μία μειοψηφία της μειοψηφίας, ενώ εμείς έχουμε ευθύνη να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην κατηγορία του Κυριάκου Μητσοτάκη περί λαϊκισμού.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι τα επιχειρήματά του για το ποσοστό των αποφοίτων των ελληνικών Πανεπιστημίων δεν ευσταθούν. Παρέθεσε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για να υποστηρίξει ότι το ποσοστό αποφοίτων τα τελευταία χρόνια είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ, για τις ηλικίες 18-24 ετών, ενώ, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στοιχεία που αφορούσαν εισακτέους παλαιοτέρων ετών και αντίστοιχα μεγαλύτερες ηλικίες.

«Το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό.

«Εμείς παλεύουμε όχι να κόβονται οι νέοι από τις σχολές, αλλά να εισάγονται και να κάνουν καλές σπουδές» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε δε ότι η ΕΕ θέλει αύξηση του ποσοστού των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εσείς έρχεστε να κάνετε δίχως επιχειρήματα τα αντίθετα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις