Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης προσκόμισε στοιχεία από την εφημερίδα Documento ζητώντας την εκ νέου αξιοποίηση τους από την αρμόδια Επιτροπή.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Σώματος, Θ. Μπούρας είχε γνωστοποιήσει ότι οι διαδικασίες θα ξεκινούσαν τον προσεχή Σεπτέμβριο, εν τέλει η Επιτροπή Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 28/7.

Το μπέρδεμα ξεκίνησε όταν έγινε γνωστό ότι συνολικά 43 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για την περίοδο 2016 με 2019 δεν είχαν «κλείσει» και άρα δεν είχαν τεθεί προς αρχειοθέτηση. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα το προεδρείο της Επιτροπής επικαλέστηκε «υπηρεσιακό λάθος», επισημαίνοντας ότι ενώ είχαν αρχειοθετηθεί από την συνεδρίαση της 23.6.2021 αυτό δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, 43 περιπτώσεις υπόχρεων μεταξύ των οποίων και δύο πολιτιών αρχηγών συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση της 23.6.2021», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας ότι «επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν. Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε “εκ παραδρομής ” στη λίστα!».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις