Δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την εφαρμογή των εξαγγελθέντων από την κυβέρνηση για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της ΔΕΗ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη το πρωί της Πέμπτης, έχει αποφασίσει να πιέσει την κυβέρνηση, ώστε να υλοποιήσει άμεσα τα μέτρα ανακούφισης, στήριξης και αποζημίωσης των πυρόπληκτων που έχασαν τις περιουσίες του από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που «σάρωσαν» τη χώρα.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στις «απαράδεκτες ειδοποιήσεις μέσω SMS και καταμετρήσεις στους κατά-καμένους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας» και υπενθυμίζει ις παρόμοιες εξαγγελίες Μητσοτάκη για όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» η οποία τότε αφορούσε τη χορήγηση έκπτωσης για πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό μέσα στον χιονιά.

«Επειδή δεν έχουμε συναντήσει συμπολίτη μας στην Ανατολική Αττική και στη Βόρεια Αθήνα, που να έγινε πράξη αυτή η εξαγγελθείσα έκπτωση, μήπως να την υλοποιήσετε τώρα;», διερωτάται ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της ανεφάρμοστης εξαγγελίας ως φάρμακο κατευνασμού της στιγμής, όπως έγινε και στην Μήδεια. Είναι δίκαιο, αλλά δεν έγινε πράξη… Και θα επιμείνουμε μέχρι να μας ενημερώσουν οι συμπολίτες μας στην Εύβοια και στις πληγείσες περιοχές, ότι υλοποιήθηκε…», καταλήγει ο κ. Σπίρτζης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Επειδή διαπιστώσαμε ότι η διοίκηση της Δ.Ε.Η. διαβάζει τις ανακοινώσεις μας, μετά τις απαράδεκτες ειδοποιήσεις μέσω SMS και καταμετρήσεις στους κατά-καμένους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας, μέχρι να το δούμε να υλoποιείται και να μας συμπαθά αλλά δεν φταίμε εμείς.

Υπενθυμίζουμε την προαναγγελία της έκπτωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, στις 18 Φεβρουαρίου 2021, που αφορά την έκπτωση στους συμπολίτες μας που έμειναν παγωμένοι, χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, μέσα στον χιονιά Μήδεια για αρκετές ημέρες:

“Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης. Θεωρώ ότι μία τέτοια κίνηση στην παρούσα συγκυρία είναι ενδεδειγμένη”.

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Δ.Ε.Η. στις 20 Φεβρουαρίου 2021, σε συνέχεια της εξαγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιβεβαιώνει την έκπτωση στους συμπολίτες μας που έμειναν παγωμένοι, χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, μέσα στον χιονιά Μήδεια για αρκετές ημέρες.

Επειδή δεν έχουμε συναντήσει συμπολίτη μας στην Ανατολική Αττική και στη Βόρεια Αθήνα, που να έγινε πράξη αυτή η εξαγγελθείσα έκπτωση, μήπως να την υλοποιήσετε τώρα;

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της ανεφάρμοστης εξαγγελίας ως φάρμακο κατευνασμού της στιγμής, όπως έγινε και στην Μήδεια.

Είναι δίκαιο, αλλά δεν έγινε πράξη…

Και θα επιμείνουμε μέχρι να μας ενημερώσουν οι συμπολίτες μας στην Εύβοια και στις πληγείσες περιοχές, ότι υλοποιήθηκε…».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις