Επίθεση του Κ. Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιώργου Πατούλη και της κυβέρνησης. Σε ανακοίνωσή του ανέφερε: Ο κ. Πατούλης ξεμπρόστιασε το «επιτελικό κράτος» για το οποίο υπερηφανευόταν ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Αναλυτικά η δήλωση Κ. Ζαχαριάδη:

«Η τοποθέτηση του γαλάζιου Περιφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι ενδεικτική του μπάχαλου και του χάους που επικρατούσε μεταξύ των διαφορετικών βαθμών διοίκησης την ώρα της κρίσης. Την ώρα που 1.300.000 στρέμματα γινόντουσαν στάχτη σε όλη τη χώρα και πολίτες έβλεπαν τους κόπους μίας ζωής να παραδίδονται ανυπεράσπιστες στη πύρινη λαίλαπα, ο κ. Πατούλης καταγγέλλει όχι απλά έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης αλλά ούτε καν η στοιχειώδης επικοινωνία.

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής έρχεται σε συνέχεια της τοποθέτησης του κ. Σπανού επίσης γαλάζιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πριν από δύο μέρες. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος για το οποίο είναι περήφανος ο Πρωθυπουργός, ένας οργανωτικός μηχανισμός που δεν μιλάει ο ένας με τον άλλο στο τηλέφωνο. Ένας οργανωτικός και συντονιστικός μηχανισμός που τον καταγγέλλουν ως αναποτελεσματικό και επικίνδυνο τα ίδια τα εκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ

Το επίμαχο απόσπασμα από την τοποθέτησης του κ. Πατούλη είναι το ακόλουθο:

«Μάλλον κυνηγούσαμε τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού σώματος, παρά έπαιρνε τον Περιφερειάρχη ή τον οποιοδήποτε να ενημερώσει, Μαθαίναμε τις φωτιές σχεδόν από το site, αυτό πρέπει να διορθωθεί και εάν δεν διορθωθεί συγνώμη αλλά αυτό αφορά το παιδί μου, τις οικογένειές μας, τις γειτονιές μας, τη χώρα μας. Δεν κατάλαβα, δηλαδή τι πρέπει να πω «ναι μας πήρανε και μας ενημερώνανε», δεν μας ενημέρωσε κανείς» .

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις