Μετά το θρίλερ Αποστολάκη, μπαίνουν νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, όπως ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Γιώργος Καραγιάννης, η Μίνα Γκάγκα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επιστρέφει, αλλά και υπουργοί αλλάζουν πόστα, όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο οι:

  • Αθανάσιος Πλεύρης, ως Υπουργός Υγείας
  • Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
  • Βασίλειος Κικίλιας, ως Υπουργός Τουρισμού
  • Ασημίνα Γκάγκα, ως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
  • Ανδρέας Κατσανιώτης, ως Υφυπουργός Εξωτερικών
  • Νικόλαος Χαρδαλιάς, ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
  • Γεώργιος Καραγιάννης, ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
  • Συμεών Κεδίκογλου, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Είχε προηγηθεί το θρίλερ του Ευάγγελου Αποστολάκη, τον πρώην υπουργό Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ανακοίνωσε ως υπουργό Πολιτικής Προστασίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά λίγη ώρα ο ίδιος, ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση. Είχε προηγηθεί ένα μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για αποστασία και ένα τηλεφώνημα του Αποστολάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο είπε ότι τον παγίδευσαν. Το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του έκανε λόγο για δειλία μπροστά στις απειλές ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον ίδιο τον κ. Αποστολάκη λέγοντας ότι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Είχε προηγηθεί ένα μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για αποστασία και ένα τηλεφώνημα του Αποστολάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο είπε ότι τον παγίδευσαν. Το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του έκανε λόγο για δειλία μπροστά στις απειλές ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον ίδιο τον κ. Αποστολάκη λέγοντας ότι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Φωτογραφίες από την ορκωμοσία

Ο νέος υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Ο νέος υπουργός Προστασίας του πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος

Η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για τις υπηρεσίες υγείας: Ασημίνα Γκάκα

Ο νέος υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις