Από την πρώτη ημέρα διαχειριζόμαστε το πρωτόγνωρο και το έκτακτο είπε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η ικανότητα διακυβέρνησης γίνεται κάθε ημέρα ικανότητα διαχείρισης κρίσεων, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι κρίσεις ορίζουν την ασφάλεια και η έννοια της ασφάλειας μετασχηματίζεται. «Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι από την πρώτη ως κυβέρνηση διαχειριζόμασταν ακόμα και το αφάνταστο.

«Βάλαμε νέες βάσεις για μεταρρυθμίσεις»

«Βάλαμε βάσεις, νέες βάσεις για μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κάνοντας αναφορά στην πρόσληψη 5.000 αστυνομικών, στην έκδοση της λευκής Βίβλου και στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, ενώ σημείωσε ότι καθιερώθηκε διαφάνεια για τα στοιχεία που δημοσιοποιεί τακτικά η ΕΛ.ΑΣ.

«Μειώθηκε η εγκληματικότητα»

«Η Αστυνομία φυλάει τον Έβρο και τα χερσαία σύνορα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία κλήθηκε να εφαρμόσει μέτρα πανδημίας, κάτι για το οποίο δεν ήταν εκπαιδευμένη. Τα κατάφερε, πρόσθεσε, γιατί το έκανε με αυταπάρνηση. Τώρα, ανέφερε, η αστυνομία συνεχίζει να δουλεύει με τους εμβολιασμούς. Αναφέρθηκε ακόμη στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που δημιουργήθηκε ένα αίσθημα ανασφάλειας. Όμως, η αστυνομία είχε την ψυχραιμία, το θάρρος να κάνει τη δουλειά της και να εξιχνιάσει. Βασικός στόχος της αστυνομίας είναι να εμπνέει ασφάλεια. Για να τα καταφέρει θέλει ανοιχτό μυαλό, σχεδιασμό. «Μειώθηκε η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, ανέπνευσαν τα Εξάρχεια».

«Ζούμε στην εποχή της κρίσης» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην πανδημία, τις παγκόσμιες ανακατατάξεις. «Η αστυνομία ή θα είναι μέσα στην κοινωνία ή δεν θα τα καταφέρει», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την ενδοοικογενειακή βία, την αθλητική βία και άλλες μορφές βίας ως συστημική βία.

«Ασφάλεια για όλους»

«Κεντρικός στόχος η ασφάλεια και η προστασία του δημόσιου χώρου χωρίς απειλή. Ασφάλεια για όλους, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε χαρακτηριστικά.», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που διαθέχεται τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην ηλεκτρική καρέκλα της Κατεχάκη. Διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση, τις νέες δομές. Σε αυτό το πλαίσιο διατύπωσε την εμπιστοσύνη του στο προσωπικό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. «Είναι φίλοι μας, αδέρφια μας, παιδιά μας», ανέφερε.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προστασία των συνόρων στον Έβρο και την πανδημία. «Ας αφήσουμε πίσω κάθε τεχνητό διχασμό. Και στο θέμα της ασφάλειας οφείλουμε να υπερβαίνουμε τις διαχωριστικές γραμμές και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αφήνοντας στην άκρη κάθε είδους προσωπικές ή κομματικές ιδιοτέλειες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι υπηρέτησε διαχρονικά τον τομέα της δημόσιας ασφάλειας. «Θα μείνει στην ιστορία με χρυσά γράμματα ως ο υπουργός που εξάρθρωσε τη 17Ν» και έκανε λόγο δημιουργική αξιοποίηση του έργου που παρήχθη αυτά τα δύο χρόνια της θητείας Χρυσοχοΐδη

«Εχθρός μας είναι κάθε μορφή εγκλήματος», διεμήνυσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις