Ο σημερινός (31/8) μίνι ανασχηματισμός δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιωάννης Οικονόμου ανακοίνωσε δια στόματος την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στη Διαχείριση Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη, καθώς ο άλλοτε υπουργός Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ και τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε πίσω, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος δεν είχε την συγκατάθεση των δύο κομμάτων.

Ωστόσο, τώρα στο Μαξίμου -μετά το φιάσκο- το βάρος πέφτει στο ποιος θα αναλάβει αυτή σημαντική αρμοδιότητα. Σε πρώτη φάση, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον νεορκισθέντα υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων (Πυροσβεστική κ.λπ.), τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποστεί από την ιδέα δημιουργίας ενός επιτελικού υπουργείου για την Πολιτική Προστασία, κάτι που απεδείχθη αναγκαιότητα πολύ περισσότερο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ετσι, αναζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πολιτικό πρόσωπο ευρύτερης εμβέλειας που θα αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Δεν θέλει, με άλλα λόγια, να το αναλάβει μέλος της ΚΟ της ΝΔ, καθώς οι προκλήσεις τού εν λόγω υπουργείου υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές, καθιστώντας απαραίτητη τη μίνιμουμ διακομματική συναίνεση στο πρόσωπο που θα επιλεγεί.

Μαξίμου: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του», σχολίασε αμέσως μετά την άρνηση Αποστολάκη το Μέγαρο Μαξίμου, που έστρεψε τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το κόμμα που «εκφράζει μόνο τον διχασμό».

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορικό παγκόσμιο φιάσκο ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή του άλλαξε στάση έναντι του κ. Αποστολάκη και από αποστάτη τον αναβάθμιζε σε έντιμο και αξιοπρεπή: «Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του», σημείωνε με τη σειρά του, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθετε: «Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα».

Κατέληγε δε ότι «ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».

ΚΙΝΑΛ: Πλήρης απαξίωση του ίδιου του πρωθυπουργού

«Τελικά, δεν είναι μόνο ”Κυβέρνηση Καρατζαφέρη”. Πρόκειται για την πλήρη απαξίωση του ίδιου του Πρωθυπουργού», αναφέρει από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής.

Οικονόμου: Ο Σταλινισμός ζει στον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή το ζήτημα του Ευάγγελου Αποστολάκη, σχολιάζοντας τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Ευάγγελο Αποστολάκη, δήλωσε:

«Μέσα σε 2 ώρες, από ένας αποστάτης που εξαγοράστηκε, ο κ. Αποστολάκης μετατράπηκε, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ”άξιο στέλεχος” που παγιδεύτηκε. Όταν αποδέχθηκε την πρόταση συναίνεσης, καθυβρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα χειρότερα λόγια. Όταν ύστερα από τις απειλές δείλιασε, δεν τήρησε το λόγο του και ”συνεμορφώθη προς τας κομματικάς υποδείξεις”, επαινείται. Ο Σταλινισμός ζει».

Σκέρτσος: «Ετσι εννοεί τη συναίνεση στα λόγια και στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος σε ανάρτησή του ανέφερε: «Έτσι εννοεί τη συναίνεση στα λόγια και στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή με ανέξοδα ευχολόγια μόλις πριν έξι μέρες και σκληρή δολοφονία χαρακτήρος σήμερα (”αποστάτης” και ”εξωνημένος”) του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ. Θα προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι, παρά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις