«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού» τονίζει ο νέος Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ).

Το ΚΙΣ, στην ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανησυχία του από την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη. Επικαλούμενο δε, παλαιότερη δήλωσή του, του 2009, καλεί τον νέο υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις παλαιότερες αναφορές του.

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης» δήλωσε ο κ. Πλεύρης απαντώντας στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

«Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπο μου λόγω της αγόρευσης μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζήτω συγγνώμη εάν το έπραξα» συνπλήρωσε.

«Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα» κατέληξε ο νέος υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις