Μίκης Θεοδωράκης: Με ένα τεράστιο πανό τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τον κορυφαίο συνθέτη, αναρτώντας πανό στο κεντρικό κτίριο του κόμματος στην Κουμουνδούρου, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής. «Στους μεγάλους δρόμους κάτω από τι αφίσες» αναγράφει το πανό που καταλαμβάνει το σύνολο της πρόσοψης του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος.

Παράλληλα από ηχεία που έχουν στηθεί στην πλατεία απέναντι από τα κεντρικά γραφεία ακούγονται τα τραγούδια του εμβληματικού συνθέτη.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας που παρίσταται σήμερα στην κηδεία του μουσουργού στα Χανιά, αποχώρησε από τη Μητρόπολη Αθηνών όπου έγινε ο αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη κάνοντας μια σύντομη δήλωση: «Ο Μίκης είναι συνώνυμο της ιστορίας της χώρας, των ονείρων, των αγώνων, των νικών, των ηττών, των θριάμβων, των τραγωδιών. Συνώνυμο των αγώνων του λαού μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο Μίκης έδωσε φως στις ψυχές μας. Σημάδεψε με το έργο του τη ζωή και τη διαδρομή όσων διάλεξαν το δρόμο της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», είχε γράψει πριν λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε υπογραμμίσει ότι «ο αξεπέραστος συνθέτης, ο αγωνιστής, ο κομμουνιστής, ο ακτιβιστής, μέσα από τη μουσική, τη ζωή, τις μάχες και τις αντιφάσεις του, έδωσε νέο νόημα στην ελευθερία, τον πολιτισμό, την τέχνη, τη συμμετοχή». «Τον αποχαιρετούμε με τη βεβαιότητα ότι αυτό που αφήνει πίσω του είναι ανεξίτηλο. Στην ψυχή του λαού μας, στην ταυτότητα της πατρίδας μας, στην πολιτιστική κληρονομιά της οικουμένης», κατέληγε ο κ. Τσίπρας.


Μίκης Θεοδωράκης

Ο εμβληματικός μουσουργός απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου, στα 96 του έτη και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες και ως μια από τις επιδραστικές προσωπικότητες της Ελλάδας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.Ως πολιτικός υπήρξε υπουργός και τέσσερις φορές εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, τις τρεις με το ΚΚΕ και μία ως ανεξάρτητος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ παράλληλα ήταν ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983.[16] Μέχρι τον θάνατό του, θεωρούταν ως ο καλύτερος εν ζωή συνθέτης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις