Εμβολιασμοί παιδιά: Για το άνοιγμα των σχολείων και το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γ. Γ. Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ως προς το μέτρο της υποχρεωτικότητας η περίμετρος είναι συγκεκριμένη. Το μέτρο λειτούργησε, τα αποτελέσματα που είχαμε στις δομές υγείας ήταν πολύ καλά. Από την Δευτέρα θα έχουμε ένα νέο πλαίσιο. Στο Δημόσιο τα μέτρα αφορούν τον διαγνωστικό έλεγχο πριν την προσέλευση μία φορά την εβδομάδα, αν δεν συμβεί αυτό θα υπάρχουν κυρώσεις», δήλωσε.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλους τομείς, όπως εκπαιδευτικούς και ιερείς.

Εμβολιασμοί παιδιά: Εξετάζεται η χορήγηση κινήτρων

Σε αυτή τη φάση αξιολογείται εάν θα δοθούν κίνητρα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών.

«Το παιδί είναι χρήσιμο να συμμετέχει στη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Είναι κρίσιμο και γι’ αυτό θέλουμε τα παιδιά να είναι στη σχολική τάξη», είπε και ανέφερε πως στο έργο θα συνδράμει η αυστηρή τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός.

Τα self test θα διανέμονται δωρεάν για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους στους μαθητές.

«Καλύτερη η ζωή μας αν εμβολιαστούμε»

Από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά η εστίαση θα υποδέχεται μόνο εμβολιασμένους, κάτι που προκαλεί ανησυχία στους επιχειρηματίες, καθώς η εστίαση ακόμα μετράει τις πληγές της.

«Μας προστατεύει το εμβόλιο. Το 92% όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Θα είναι η ζωή μας καλύτερα αν εμβολιαστούμε; Θα είναι, γιατί θα έχουμε πρόσβαση σε αυτά που έχουμε στερηθεί», τόνισε ο κ. Κοντογεώργης. «Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία. Η στήριξη που έχει δοθεί στην εστίαση είναι σημαντική. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους έχουν εμβολιαστεί να έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους»

Ως προς τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο κ. Κοντογεώργης τα χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες πράξεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις