Η δημόσια παρέμβαση από 160 ανθρώπους, κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο, τις Ένοπλες Δυνάμεις και το δικαστικό σώμα, οι οποίοι τάσσονται ενάντια στην εξίσωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, με ταυτόχρονη προτροπή για λήψη μέτρων υπέρ της αύξησης των γεννήσεων έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις.

Ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, το όνομα του οποίου βρισκόταν στη λίστα των υπογραφών, διαχωρίζει την θέση του από το κείμενο που υπέγραψαν 160 άνθρωποι κατά της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών.

Σε δήλωσή του στην Καθημερινή, ο γνωστός συγγραφέας και Ακαδημαϊκός δήλωσε «αιφνιδιασμένος» και «έκπληκτος» για το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στους 160 που υπογράφουν μια διακήρυξη για την «υπογεννητικότητα» και τις απειλές «υπαρξιακής σημασίας» για την Ελλάδα και στρέφονται κατά της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών.

Ο Θανάσης Βαλτινός αναγνωρίζει τη διεκδίκηση της ισότητας όλων των πολιτών και των ομοφυλόφιλων αλλά πιστεύει ότι η κοινωνία είναι ακόμη «ανώριμη» για να αποδεχτεί τα αιτήματα τους.

Ολόκληρη η δήλωση του Θανάση Βαλτινού:

«Δεν έχω υπογράψει κανένα τέτοιο κείμενο απ’ όσο ξέρω, τουλάχιστον, ο ίδιος. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η υπογραφή μου με εκπλήσσει και με αιφνιδιάζει. Πίστευα ότι είμαι εκτός αυτής της υπόθεσης και δεν έχω λόγο να είμαι μέσα σε αυτή την ιστορία. Η υπογραφή μου δεν έχει θέση σε ένα κείμενο που θέλει να στήσει κάποιους στον τοίχο.

Αναγνωρίζω τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και τη διεκδίκηση της ισότητας των ομοφυλόφιλων. Η κοινωνία όμως είναι ακόμα “άγουρη”, ανώριμη να δεχτεί πράγματα αντίθετα σε μια παράδοση ζωής εκατονταετιών αυτού του τόπου».

Γιατρομανωλάκης για κείμενο των 160: «Από πότε η επιβίωση του Ελληνισμού βασίζεται στην καταπίεση και στη στέρηση των δικαιωμάτων;»

Την αντίθεσή του στην δημόσια παρέμβαση των 160 παραγόντων, εκφράζει σε ανάρτησή του στο facebook ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο υφυπουργός εγκαλεί τους υπογράφοντες για ομοφοβία και καταλήγει: «Από πότε η επιβίωση του Ελληνισμού βασίζεται στην καταπίεση και στη στέρηση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ελλάδας;».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ν. Γιατρομανωλάκη:

«160 άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία άντρες, διαστρεβλώνοντας κείμενα και χρησιμοποιώντας αποσπασματικές θεωρίες με επιστημονικοφανή τρόπο προκειμένου να συγκαλύψουν την ομοφοβία τους, ουσιαστικά συνδέουν τους ΛΟΑΤΚΙ+ με την εγκληματικότητα, την υπογεννητικότητα και οποιοδήποτε άλλο θέμα αντιμετωπίζει η χώρα. Ακαδημαϊκοί ανάμεσά τους υποστηρίζουν ότι η εκπαίδευση δεν θα πρέπει να είναι ανοιχτή. Και το χειρότερο, αυτά τα 160 άτομα, καταδικάζοντας τον υποτιθέμενο δικαιωματισμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων επικαλούνται τα ισόβια προνόμια τους για να μας πουν ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να είναι ίσοι και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα «έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις Εθνικές μας παραδόσεις που διαχρονικά αποτελούν τα κραταιά θεμέλια της συνέχειας, επιβίωσης και προοπτικής του Ελληνισμού». Από πότε η επιβίωση του Ελληνισμού βασίζεται στην καταπίεση και στη στέρηση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ελλάδας;».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις