Κλειστοί χώροι εστίασης ανήλικοι: Αλαλούμ προέκυψε αρχικά με την είσοδο των ανεμβολίαστων παιδιών 12-17 ετών, στους κλειστούς χώρους εστίασης. Το μπέρδεμα δημιουργήθηκε εξαιτίας της ΚΥΑ που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, που απαιτούσε από παιδιά και εφήβους 12 με 17 ετών να φέρουν αποκλειστικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης αποκλείοντας εντελώς οποιονδήποτε 12 με 17 ετών, ακόμα και αν απλώς δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Κλειστοί χώροι εστίασης ανήλικοι: Παρέμβαση Γεωργιάδη

Για το θέμα παρενέβη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης, 14 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία διόρθωση ως προς το θέμα της εισόδου των παιδιών στα κέντρα της εστίασης» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «ένα draft που κυκλοφόρησε» από το Εθνικό Τυπογραφείο.

«Ουδέποτε», είπε, «η κυβέρνηση σκέφτηκε ότι θα έμεναν οι 12-17 ετών έξω από τα εστιατόρια, δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση, δεν είναι από το γραφείο μου, είναι από το εθνικό τυπογραφείο».

Υπογράμμισε, τέλος, πως «δεν εξέδωσε ποτέ ΚΥΑ, μόνο αυτή που λέει ότι οι 12-17 ετών μπαίνουν με rapid test». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, το χαρτί που κυκλοφόρησε ως ΦΕΚ δεν έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως, ενώ είναι άγνωστο ποιος το εξέδωσε. «Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι έκανε την παρέμβαση στον ΑΝΤ1 προκειμένου να μην δημιουργείται ανασφάλεια στον κόσμο.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter είχε γράψει: «Διάφορα sites έχουν παρερμηνεύσει την ΚΥΑ για τα μέτρα νομίζοντας ότι ανήλικοι 12-17 ετών πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες για να μπουν σε εστιατόρια. Προφανώς δεν έχουν διαβάσει την επόμενη σελίδα που διευκρινίζει ότι μπαίνουν με rapid τεστ εάν είναι ανεμβολίαστοι».

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος B’ 4206/12.09.2021, προβλέπονται πλέον τα εξής:

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις