Τσακαλώτος – Οικονόμου: Κόντρα για τις παροχές Μητσοτάκη εν όψει ΔΕΘ. Οι γονικές παροχές αλλά γενικότερα τα μέτρα που αφορούν την μεσαία τάξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής κόντρας, καθώς τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρούν να προσεγγίσουν αυτές τις κοινωνικές ομάδες που είναι οι πιο παραγωγικά δυναμικές και επιδρούν με την συμπεριφορά τους στη διαμόρφωση εκλογικών αποτελεσμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τον ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύτηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είχε σιωπήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο οποίος, μάλιστα, έκανε λόγο για “απατεωνιά” του πρωθυπουργού ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε, προκαλώντας την σκληρή αντίδραση της κυβέρνησης.

Οικονόμου για τις γονικές παροχές: «Ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει μεσαία τάξη»

Για αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της κοινωνίας και ιδίως των νέων και της μεσαίας τάξης.
Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι δεν πρόκειται για παροχές από χρήματα που δεν υπάρχουν ή από υπερφορολόγηση στη μεσαία τάξη, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θέλει να απευθυνθεί ξανά. Για αυτό άλλωστε και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, υπενθυμίζοντας τους φόρους που είχε επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίφημη μεσαία τάξη, για τον ορισμό της οποίας πάντως υπάρχουν… διαφωνίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ειδικότερα στον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο όσον αφορά στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το φόρο γονικής παροχής. Σημείωσε ότι μηδενίζεται ο φόρος γονικής παροχής για ακίνητα, μετρητά ή μετοχές αξίας έως 800.000 ευρώ. Και υπενθύμισε ότι έως σήμερα ο φόρος γονικής παροχής ήταν μηδενικός για κατοικία και δωρεές έως 150.000 ευρώ.

«Είναι χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει περιουσία 150.000 ευρώ και πάνω, την οποία αντιμετώπιζε ένα σοβαρό εμπόδιο να δώσει στα εγγόνια ή τα παιδιά της εξαιτίας της φορολόγησης. Αυτό το μέτρο ακουμπά και ενδιαφέρει πολλούς Έλληνες, γιατί επρόκειτο περί παράνοιας, όπως αντιλαμβάνεται κάθε καλόπιστος. Είναι θέμα ειλικρίνειας και είναι θέμα τι σημαίνει μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη καλύπτεται απόλυτα από αυτό το μέτρο. Δεν στεκόμαστε στο ανώτατο όριο. Από 150.000 ευρώ έως 800.000 ευρώ είναι πολλές οικογένειες”, είπε ο κ. Οικονόμου, σχολιάζοντας μάλιστα ότι: “Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόβλημα με την αριθμητική, αυτό είναι γνωστό χρόνια».

Τσακαλώτος – Οικονόμου: Η απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών 

«Αν θέλετε επιβεβαίωση ότι κυβερνούμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο διαβάστε το παρακάτω:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου μας λέει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μεσαία τάξη» γιατί «είναι χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει περιουσία 150.000 ευρώ και πάνω»

Για να δούμε ποιος δεν τα πάει καλά με την αριθμητική, πόσο μάλλον με την πραγματικότητα:

Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, αλλά και άρθρο της Καθημερινής (δεν την λες και φιλοΣΥΡΙΖΑ) στις 26/5/2019, από 0 μέχρι 150.000 έχει το 87% των φορολογουμένων που κάνουν δήλωση Ε9. Το 87%. 5.130.000 φορολογούμενοι.

Υπάρχουν δε και 530.000 φορολογούμενοι χωρίς ακίνητη περιουσία. Ανεβάζοντας τον προηγούμενο αριθμό σε 5.660.000 φορολογούμενους.

Ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 έχει μόλις το 13%. Δηλαδή 750.000 φορολογούμενοι.(Και μάλιστα πάνω από το 1/3 εξ αυτών δεν ξεπερνά τις 200.000)

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την ΝΔ είναι το πλουσιότερο 13%. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.Ζούνε σε άλλα σπίτια, πάνε σε άλλα σχολεία και πανεπιστήμια, κυκλοφορούν σε άλλες περιοχές και το χειμώνα και το καλοκαίρι, ζούνε σε μια δική τους φούσκα μακριά από την κοινωνική πλειοψηφία.

Δεν είναι ότι είναι μια ελίτ που αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Είναι μια ελίτ που δεν έχει ιδέα για όλους τους άλλους.

Τους εύχομαι λοιπόν στις εκλογές να τους ψηφίσει η «συντριπτική πλειοψηφία» του 13% που εκπροσωπούν.

Και εμάς ας μας ψηφίσει η «συντριπτική μειοψηφία» του 87% που εκπροσωπούμε.

ΥΓ. Στην φωτογραφία από την Καθημερινή βλέπετε και ποιους είχαμε ενισχύσει εμείς όταν μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ το 2019».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις