Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφερόμενος στην πανδημία και την επαναλειτουργία των σχολείων.

Αναφερόμενος ειδικά στα πανεπιστήμια, είπε ότι η κυβέρνηση έχει διακηρύξει ότι τάσσεται υπέρ της δια ζώσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και υπογράμμισε ότι το 87% των εκπαιδευτικών στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένο πλήρως.

Προχωρώντας στο μέτωπο της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή.

Εχθές έγινε νόμος του κράτος μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση, συνέχισε, αναφερόμενος στην ψήφιση του νόμου για την κακοποίηση των ζώων.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ταχύτερη του αναμενομένου μείωση της ανεργίας κάνοντας λόγο για ανεργία 15% σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουλίου 2021%.

Λάθος η πράξη Μπογδάνου

Σε ερώτημα για τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο κ. Οικονόμου είπε: «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις