Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσίασε το Star Channel το βράδυ της Τετάρτης (22/9) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μετά και την πραγματοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες την εμφάνιση στη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα

Σε ποσοστό 36,2% οι πολίτες αξιολόγησαν θετικά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σύγκριση με το 33,1% που αξιολόγησε θετικά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα. Αρνητικά αξιολόγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 50% των πολιτών και το 46,7% τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί εξήγγειλαν μέτρα κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Τα μέτρα αυτά ακούγονται αποτελεσματικά για τους πολίτες;

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star Channel, το 30,4% των πολιτών απάντησαν πως θεωρούν αποτελεσματικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 20,9% θεωρεί αποτελεσματικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ποιου αρχηγού οι προτάσεις έπεισαν περισσότερο τους πολίτες; Το 27,1% των πολιτών απάντησαν σίγουρα ή μάλλον σίγουρα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ το 23,7% απάντησε σίγουρα ή μάλλον σίγουρα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης κόμματος σε βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία απέσπασε το 52,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 13,8% διαμορφώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά σε 39,1%.

Η πρόθεση ψήφου

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 34,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,2% με τη μεταξύ τους διαφορά να φτάνει το 10,1%.

Μετά την αναγωγή στα έγκυρα η διαφορά των δυο κομμάτων διαμορφώνεται στο 11,2%, με τη ΝΔ να έχει 37,9% και τον ΣΥΡΙΖΑ 26,7%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις