Απευθείας στην Κρήτη μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας στο Παρίσι για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας στην άμυνα και την ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης, με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Χουδέτσι Αρχανών Αστερουσίων, περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο αλλά και κτίρια. Εκεί, συνομίλησε με κατοίκους, μικρά παιδιά αλλά και στελέχη της ΕΜΑΚ.Μία ηλικιωμένη γυναίκα έσπευσε να του πει αναφερόμενη στο φονικό σεισμό «Είμαι 80 χρονών και αυτό δεν το έχω ξαναδεί».«Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε» της απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα έσπευσε να του πει αναφερόμενη στο φονικό σεισμό «Είμαι 80 χρονών και αυτό δεν το έχω ξαναδεί». «Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε» της απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Καράγιαννη, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτερη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, αλλά και τοπικούς φορείς ο κ. Μητσοτάκης είδε τις καταστροφές που έχουν υποστεί κτίσματα αλλά και το οδικό δίκτυο.

Μητσοτάκης Κρήτη

Κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός συνομίλησε με σεισμόπληκτους κατοίκους που του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που βιώνουν, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας. «Θα μείνετε στα λόγια όπως πάντα;» ρώτησαν οι κάτοικοι, με τον πρωθυπουργό να αποφαίνεται «όχι όπως πάντα, όχι πάντα τουλάχιστον».

Στην συνέχεια οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στις τεράστιες καταστροφές στα χωριά τους ενώ τόνισαν πως η κοινωνία έχει καταστραφεί εδώ και ένα ενάμιση χρόνο και από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Παράλληλα κάτοικοι κάνουν λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου οικογένειες κοιμούνται στο τσιμέντο». «Έχουμε κάνει ότι καλύτερο μπορούμε, θα στεγαστείτε κανονικά, και θα φτιάξουμε την πόλη από την αρχή, σωστά όμως αυτή την φορά», απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις