Ελληνογαλλική συμφωνία – Τσίπρας: Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή για τη Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταψηφίσει.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε και έβγαλε ολοφάνερα τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει μέσα στην ψυχή του. Έκανε μια ομιλία εμπρηστική που δεν αρμόζει στο ύψος ενός πρωθυπουργού για να αποφύγει να απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα που τέθηκαν από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης πλην της Ελληνικής Λύσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, σχολιάζοντας τη δευτερολογία του πρωθυπουργού.

INTIME

«Δεν βάλαμε την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια και δεν είχαμε ούτε Belharra ούτε Rafale»

Είπε μεταξύ άλλων ότι δεν απάντησε στο «γιατί δεν επέλεξε αυτή την αμυντική συμφωνία την Άνοιξη του 2020», «γιατί η αγορά των φρεγατών 3,3 δισ. την Άνοιξη του ‘20 ήταν ακριβή αγορά που δεν άντεχε η ελληνική οικονομία, ενώ σήμερα αντέχουμε τη συμφωνία των 5 δισ που είναι και οι κορβέτες μαζί, επιπρόσθετα των 2,3 δισ. για τα Rafale και τα 2 δισ. για τη συμφωνία για την Καλαμάτα».

«Αντιλαμβάνομαι τα πολύ σοβαρά εσωκομματικά που έχετε, την ανάγκη σας να πατήσετε σε δύο βάρκες, από τη μία στη βάρκα της κεντροδεξιάς και από την άλλη στη βάρκα της ακροδεξιάς», σχολίασε.

«Είπατε ότι είχαμε δόγμα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής που άφηνε τη χώρα ως ξέφραγο αμπέλι και αναρωτηθήκατε αν είχαμε αγωνία. Εμείς δεν είχαμε ούτε Belharra ούτε Rafale όταν τουρκικά ερευνητικά πλοία συνοδεία πλοίων του τούρκικου πολεμικού ναυτικού βγήκαν στην ΑΟΖ της χώρας έξω απ’ το Καστελόριζο με το Μπαρμπαρός για να κάνουν έρευνες», σημείωσε. Τόνισε πως «τότε εμείς δεν βγήκαμε να πούμε ότι είχε άνεμο που παρασέρνει τα πλοία στην ΑΟΖ μας, δεν βγήκαμε να πούμε ότι δεν διεξάγουν έρευνες και άρα δεν παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επειδή κάνουν φασαρία τα παρακείμενα πλοία. Δεν βάλαμε την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια και δεν είχαμε ούτε Belharra ούτε Rafale, αλλά υπερασπιστήκαμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας με την παρουσία των πλοίων του ΠΝ εκεί».

Ελληνογαλλική συμφωνία – Τσίπρας: «Αυτή η Συμφωνία δεν εξασφαλίζει τα αμυντικά μας δικαιώματα»

Αναφορικά με τη συμφωνία για την Καλαμάτα, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων, ότι «αντίστοιχες προσφορές, όχι τόσο φουσκωμένες σαν αυτή που επιλέξατε, είχαν έρθει και επί ημερών μου. Και προσωπικά είχα δεχθεί εισηγήσεις και είχα απορρίψει μια λογική μιας υπέρμετρης σπατάλης».

Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε «αυτή η συμφωνία δεν εξασφαλίζει τα αμυντικά μας δικαιώματα, γι αυτό θα την καταψηφίσουμε. Αυτή τη συμφωνία εμείς θα την αλλάξουμε».

Έκανε ειδική αναφορά, μάλιστα, στο άρθρο 31 της Συμφωνίας και συγκεκριμένα στην παράγραφο 3, όπου προβλέπεται ότι με τη σύμφωνη γνώμη των δύο μερών η Συμφωνία μπορεί να τροποποιηθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις