Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για τη μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιάννη Στουρνάρα για δημοσίευση στο Facebook, τάχθηκε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής. Συνολικά ψήφισαν 280 βουλευτές έκτων οποίων οι 174 υπέρ, οι 97 κατά και οι 9 παρών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε κατά την ομιλία του ότι η μήνυση του κ. Στουρνάρα είναι τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, αβάσιμη αλλά και εκδικητική. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλά του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξη αυτών και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους».

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο βουλευτής Χανίων, στις 18 Οκτωβρίου 2020 η εφημερίδα Documento αποκάλυψε με στοιχεία που δεν διαψεύστηκαν ποτέ και από κανέναν:

1) ότι η Τράπεζα Πειραιώς χάρισε πάνω από μισό δισ. ευρώ σε 4-5 μεγαλοεφοπλιστές για δάνεια που είχαν πάρει με «αέρα» επί διοικήσεως Μιχάλη Σάλλα, και

2) ότι η τωρινή διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ζητήσει πίσω αυτά τα χρήματα, αλλά – «πατώντας» πάνω στον κατάπτυστο νόμο 4637/2019 της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη – φρόντισε να «καθαρίσουν» οι συγκεκριμένοι εφοπλιστές και τα ανώτατα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς από την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους για τα κακουργήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!

Όπως ισχυρίστηκε στη μήνυσή του ο κ. Στουρνάρας, η φράση «ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη» δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και επιπλέον, τέτοιου είδους εκφράσεις ασκούν βλαπτική επίδραση σε βάρος της ίδιας της ΤτΕ.

«Δεν φοβάμαι κανέναν κ. Στουρνάρα»

«Δεν φοβάμαι κανέναν κ. Στουρνάρα και το έχω αποδείξει, ψηφίστε ό,τι θέλετε, η αλήθεια είναι αυτή που είπα και ό,τι και να κάνετε και όσο κι αν προσπαθούν αυτοί που τους έβγαλαν στη φόρα τα προηγούμενα χρόνια να εκδικηθούν, δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία, ούτε να σκύψουμε το κεφάλι, την καινούργια κοινωνική συμμαχία την ξαναφτιάχνουμε και μετά από πολύ λίγο καιρό τα πράγματα στη χώρα μας θα είναι αλλιώς».

Κατά τον Π. Πολάκη βλαπτική επίδραση σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος ασκούν οι πράξεις και παραλείψεις του διοικητή της κ. Στουρνάρα και όχι οι καθαρά πολιτικοί, δικοί του χαρακτηρισμοί. Ανέφερε τέλος, πως αν και ο ίδιος μήνυε τον υπουργό Ανάπτυξης για όσα έχει γράψει ή έχει πει εναντίον του, αλλά και εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έπιανε μια μόνιμη θέση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις