ΚΙΝΑΛ εκλογές: Σε συμφωνία ήρθαν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ για το πότε θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία, μετά το πρόβλημα υγείας της Φώφης Γεννηματά, που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση ανάληψης της αρχηγίας του κόμματος.

Στις άτυπες επαφές ανάμεσα στα επιτελεία και των τριών υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης) αλλά και της Φώφης Γεννηματά, υπήρξε συναινετικό κλίμα ώστε να μην υπάρξει καμία αναβολή και η εσωκομματική εκλογική διαδικασία να πραγματοποιηθεί στις 5 και τις 12 Δεκεμβρίου.
Βάσει του χρονοδιαγράμματος, την προσεχή Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των 5.000 υπογραφών από τους τρεις εναπομείναντες υποψήφιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε η σκέψη να υπάρξει και τέταρτος υποψήφιος, συγκεκριμένα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ωστόσο το σενάριο αυτό δεν προχώρησε.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, λήγει η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση.
Η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να πάρει γρήγορα τις όποιες αποφάσεις. Επίσης, τις τελευταίες ώρες υπάρχει το σενάριο να προστεθούν και άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία.

Τα μηνύματα των συνυποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ προς την Φώφη Γεννηματά

Η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά για την επιδείνωση της υγείας της έφερε κύμα στήριξης και μηνυμάτων συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο και φυσικά από τους υπόλοιπους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

«Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» , σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει την προεκλογική του ομιλία στο Μαρούσι και τη συνέντευξη Τύπου στο Caravel, αλλά και τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ για τις εκλογές.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού ευχήθηκε περαστικά στην κυρία Γεννηματά ανακοίνωσε την αναστολή της προεκλογικής του δραστηριότητα.
Τις προγραμματισμένες ομιλίες ανέβαλε και ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις