Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός, εξαιτίας της κατάστασης της χώρας από τον «Μπάλλο», έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για ένα Κράτος με αδυναμίες. Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου, ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι, είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει. Εύχομαι κουράγιο και αντοχή στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται».

Σπίρτζης: Επιτελικός Μπά_χα_λλος…

Την ίδια ώρα σε δήλωσή του ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στρέφει τα βέλη του εναντίον του κυβερνητικού σχεδιασμού για την κακοκαιρία Μπάλλος, κάνοντας λόγο για «μηδενική προετοιμασία των κρατικών υπηρεσιών, για μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί πάνω από δέκα ημέρες πριν, έδειξε την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των περιφερειαρχών του, μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρεται στις εικόνες από τη Νέα Φιλαδέλφεια επισημαίνοντας ότι «η εικόνα της γέφυρας θρανίων για τη διάσωση μαθητών, οι κλειστοί πλημμυρισμένοι δρόμοι, τα πλημμυρισμένα σπίτια και κατεστραμμένες υποδομές σε όλη τη χώρα είναι η χειμερινή εικόνα του έργου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την θερινή μαύρη εικόνα της καμένης Ελλάδας».
«Παρά τις προειδοποιήσεις όλων μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ελάχιστα έγιναν για υλοτόμηση και κορμοδέματα στα ενάμιση εκατομμύριο καμένα στρέμματα.

Ακόμη λιγότερα υλοποιήθηκαν για τον καθαρισμό ρεμάτων, προκειμένου να αποτραπούν οι σημερινές καταστροφές.
Δυόμισι χρόνια, αντιπλημμυρικά έργα με ολοκληρωμένες διαγωνιστικές διαδικασίες στην Αττική, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν αλλά καθυστέρησαν αδικαιολόγητα στην υλοποίηση τους.

Δυόμισι χρόνια αντιπλημμυρικά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πλήρη ωριμότητα, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοπρατήθηκαν.
Δυστυχώς οι εικόνες προπαγάνδας, χθες, με μια μπουλντόζα να καθαρίζει ένα ρέμα τελευταίο βράδυ πριν την πρόβλεψη για έλευση της κακοκαιρίας και τα γνωστά μηνύματα του 112, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ούτε την ανοργανωσιά αντιμετώπισης, ούτε την πλήρη διάλυση των δημόσιων και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών, ούτε τα αντιπλημμυρικά έργα, ούτε τον καθαρισμό ρεμάτων, ούτε την συντήρηση των δικτύων.
Οι εξαγγελίες της επιτελικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, του 2019, του 2020 και του 2021 για αντιπλημμυρικά έργα ήταν και έμειναν λόγια.

Δύο χρόνια απόλυτης ακινησίας και ανοργανωσιάς έχουν τα δραματικά αποτελέσματα που βιώνουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα.», αναφέρει στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις