Στην εκπομπή «Open weekend» παραχώρησε συνέντεξη ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για την περιόδο που έπινε αλκοόλ, για τα εγγόνια του, αλλά και για την σύζυγό του, για την οποία μάλιστα παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε να την πολιορκήσει αρκετά ώστε να καταφέρει να είναι μαζί της.

«Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι». Με αυτή τη συγκλονιστική ατάκα, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παραδέχεται και αναγνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει.

Για τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Ενα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εάν θα έδινε κάποια συμβουλή σε όποιον έχει κάποια εξάρτηση, τόνισε πως πρώτα απ’ όλα, «πρέπει να το παραδεχτεί και για να απεξαρτηθεί, πρέπει να πει ότι το θέλει. Εγώ είμαι αλκοολικός, παρ’ όλο που πολλοί μου λένε ότι «δεν είσαι, αφού δεν πίνεις». Οχι. Ολοι οι αλκοολικοί λέμε πάντα ότι «εγώ είμαι αλκοολικός». Να μην πιω σήμερα, τι θα γίνει αύριο, δεν ξέρω…».

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι σήμερα δεν είναι το αλκοόλ που δημιουργεί εξαρτήσεις, αλλά το τηλέφωνο, ενώ για τα σκουλαρίκια που φορά, απάντησε: «Οι βλάχοι έχουν ένα συνήθειο, ένα έθιμο, όταν γεννιέται ένα παιδί, να το περνάν σκουλαρίκι, που είναι για το μάτι. Για να πάω στα χνάρια του μπαμπά, έβαλα και το σκουλαρίκι, όταν γεννήθηκε η πρώτη μου εγγονή».

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε επίσης για τη σχέση με τη σύζυγό του: «Εγώ γνώρισα τη γυναίκα μου το 1954. Ημασταν Α’ Γυμνασίου. Από τότε άρχισε μια πολιορκία και το 1958 τα φτιάξαμε. Μετά από πολλά, παντρευτήκαμε το 1964 και κάναμε τρία παιδιά. Το 1981 χωρίσαμε. Τέλη του ’88, αρχές του ’89, εγώ ήμουν μέχρι τα αυτιά στο αλκοόλ. Η γυναίκα μου συζούσε με έναν άλλο και της είπα ότι «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Εάν σε μαγεύει ο άνδρας αυτός, θα μείνεις μαζί του, εάν δεν σε μαγεύει, έλα να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας”»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις