Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής της ΝΔ με γενναιότητα μοιράστηκε με όλους το πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετωπίζει. Αποκάλυψε με μια ανάρτησή της στα social media την οποία υπέγραφε η ίδια ότι έχει διαγνωστεί με πολλαπλό μυέλωμα.

Η ανάρτηση, της κας Μπακογιάννη ήταν γεμάτη δύναμη και έδειχνε την αποφασιστικότητά της να κερδίσει την μάχη με τον καρκίνο.

Γραμμένη εξ’ ολοκλήρου από την ίδια, η ανάρτηση εξηγούσε ποια ακριβώς είναι η διάγνωση, αποκάλυπτε την συναισθηματική της κατάσταση και έκλεινε με μήνυμα αισιοδοξίας τόσο για την ίδια όσο και για όσους παλεύουν με τον καρκίνο.

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​ Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και συνέχιζε: «Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​ Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​ Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​ Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​ Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​ ΝΜ»

Θεράπων ιατρός της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ο κ. Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος μάλιστα θεωρείται ένας από τους 5 καλύτερους στον κόσμο στην αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματος.

Λίγο μετά την γνωστοποίηση της κατάστασης της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη, οι ευχές στο πρόσωπό της ήταν φυσικά διακομματικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πολλοί υπουργοί, πολίτες αλλά και φίλοι της εύχονταν από καρδιάς να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την περιπέτεια.

«Επικοινώνησα με την Ντόρα Μπακογιάννη και της εξέφρασα τη συμπαράστασή μου, τις ειλικρινείς ευχές μου αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια που με παρρησία ανακοίνωσε σήμερα δημόσια. Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του.

Ο πρώτος που ευχήθηκε περαστικά στη Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, που σε tweet του ανέφερε πως «είναι δυνατός άνθρωπος και με σιδερένια θέληση. Θα εξέλθει και από αυτή την δοκιμασία νικητής. Πολλά Περαστικά».

«Εύχομαι όπως όλοι μας στην κυρία Μπακογιάννη να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία. Η δύναμη και το ψυχικό της σθένος μας διαβεβαιώνουν για την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας. Σιδερένια!», έγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!», ήταν η ευχή που έστειλε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη:

Μετά τη δημοσιοποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την διάγνωση της με πολλαπλό μυέλωμα, η Όλγα Κεφαλογιάννη έδειξε δημόσια την στήριξή της στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα από ένα instastory έγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη:

«Γενναία, που τολμάς να μιλήσεις για τα πιο δύσκολα, και δυνατή, όπως πάντα σε όλη τη ζωή, θα βγεις νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια. Η σκέψη και η αγάπη όλων μας είναι μαζί σου, Ντόρα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις