Θετική εξακολουθεί να εμφανίζεται η κυβέρνηση στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα εξετάσει ενιαία την περίοδο από το 2015 σχετικά με τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τον τρόπο διενέργειας των δημοσκοπήσεων.

«Υπάρχουν δύο ζητήματα που τα θέτει και η αντιπολίτευση: Είναι η χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το κράτος και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει κάποια χειραγώγηση του εκλογικού Σώματος. Αν, δηλαδή, άλλα πράγματα συμβαίνουν και άλλα προβάλλονται. Αυτό δεν θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ; Αφού, λοιπόν, και οι δύο θέλουμε να τα εξετάσουμε πρέπει να τα δούμε από το ’15 μέχρι και σήμερα, σε όλο τους το βάθος, σε όλη τους την έκταση, χωρίς να κρύψει κανείς το οτιδήποτε και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως ο μόνος θεσμικά σοβαρός τρόπος για να γίνει αυτό, για να μην έχουμε διάφορα ευτράπελα και μπλέξουμε σε διαφορετικές εξεταστικές και σε μία σειρά από θεσμικά ζητήματα, τα οποία ενδεχομένως απαξιώσουν από την αρχή τη σοβαρότητα της όποιας διαδικασίας, είναι να ψάξουμε από το ’15 μέχρι το ’19 «και γι’ αυτό να πάμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο με ένα ενιαίο κείμενο που να περιγράφει τι ακριβώς θέλουμε να ψάξουμε».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι οι λόγοι που δεν δέχεται αυτήν την πρόταση η αξιωματική αντιπολίτευση είναι δικό της ζήτημα. «Προφανώς, δεν θέλουν να ξαναπέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, να ξαναψάξουμε και να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, εκατομμύρια που πήγαιναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες, δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1%, λίγο πριν τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη, με τα γνωστά αποτελέσματα», πρόσθεσε.
«Είναι δυνατόν όλες οι δημοσκοπήσεις ν’ αποτυπώνουν ένα κλίμα, ενώ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δημοσκοπήσεων, που είχε και συγκεκριμένες σχέσεις με πολύ κοντινά πρόσωπα του κ. Τσίπρα, να μην αποτύπωνε την πραγματικότητα; Είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση, και να μην αποτύπωσαν την πραγματικότητα, και να έχουν τόσο πολύ στενές σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κυρίου Τσίπρα, και η προβολή τους να ήταν με συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα δημοσιογραφικών βραχιόνων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τρεις συμπτώσεις, τις οποίες αξίζει τον κόπο κανείς, να ψάξει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα καταθέσει τη δική της πρόταση και θα ψαχτούν όλα στην ώρα τους. «Αν η αντιπολίτευση επιμείνει, δεν θα την αφήσουμε να δραπετεύσει και να μη συζητηθεί η ουσία του πράγματος, η ουσία που είναι εκείνη η περίοδος», επισήμανε.

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση για την ακρίβεια στο ρεύμα

Για τις ανατιμήσεις είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί εστιάζοντας στην προστασία των καταναλωτών. «Είμαστε από τις πρώτες και λίγες κυβερνήσεις στην Ευρώπη που έχουμε σπεύσει να πάρουμε -τέτοιας έκτασης και έντασης- οριζόντια μέτρα, που αφορούν όλον τον πληθυσμό και φτάνουν το μισό δισεκατομμύριο. Στο ηλεκτρικό ρεύμα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των αναμενόμενων ανατιμήσεων. Καλύπτουν το 80% των ανατιμήσεων, για όλα τα νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, από 300 μέχρι 600 κιλοβατώρες. Επίσης, διπλασιάσαμε σχεδόν το επίδομα θέρμανσης, διευρύναμε τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ώστε να ωφεληθεί ευρύτερος κύκλος ανθρώπων. Ενάμιση εκατομμύριο νοικοκυριά θα ωφεληθούν από τις αλλαγές που κάναμε για το επίδομα θέρμανσης», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι σε αυτήν τη συγκυρία θα εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να μη μείνει κανένας και, κυρίως, οι πιο ευάλωτοι, χωρίς ρεύμα. «Όσο το φαινόμενο είναι δυναμικό, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Πήραμε γρήγορα σχετικές αποφάσεις και πρωταγωνιστούμε και σε επίπεδο ΕΕ. Έγκαιρα και γρήγορα κάναμε τις πρώτες παρεμβάσεις και είμαστε εδώ, όσο εξελίσσεται το φαινόμενο, να είμαστε στο πλευρό του κόσμου, να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε εδώ να δούμε τι περισσότερο και τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σχοινά υπήρξε συζήτηση και θα υπάρξει στο Συμβούλιο Κορυφής, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας στα καύσιμα και την ενέργεια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις