Βούτσης: Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ζητά να έλθουν προς ψήφιση οι συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα μας με τη Βόρεια Μακεδονία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα επιτακτική την ανάγκη άμεσης κύρωσης των σχετικών μνημονίων, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα καθιστούν προφανώς επιτακτική την ανάγκη για την άμεση κύρωση των συμφωνιών ώστε να μην είναι κενές περιεχομένου οι δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Δένδια για «πλήρη και πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», όπως επίσης του κ. Βαρβιτσιώτη, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, ενώπιων του εκπροσώπου της Σλοβενικής Προεδρίας στην Ε.Ε. στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, για την ανάγκη εφαρμογής της Συμφωνίας.

«Δυστυχώς, υπό το φως των εξελίξεων αποκαλύπτεται το επικίνδυνο αδιέξοδο της μέχρι σήμερα κυβερνητικής πολιτικής που είναι όμηρος στις εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις και υπηρετεί μια απαράδεκτη “θεσμική διγλωσσία” γι’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα με όλες τις παραμέτρους του για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και την ασφάλεια στην περιοχή μας», ανέφερε και εκτίμησε πως η κύρωση των συμφωνιών θα ενισχύσει ουσιαστικά την απαίτηση της χώρας μας για αμοιβαία έμπρακτη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις