Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από μια δύσκολη εφημερία.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους γιατρούς, για την κατάσταση που επικρατεί καθώς όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχει πληρότητα και στις κλινικές.

Αμέσως μετά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Τζελέπης, σε δηλώσεις του μετά την εφημερία, επιβεβαίωσε ότι έγιναν περί τις 70 εισαγωγές – πάνω από 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και ακόμη 17 ύποπτα. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Σάββατο άνοιξε άλλη μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία γέμισε αμέσως. Αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες. Όσο για τις ΜΕΘ του νοσοκομείου, είναι γεμάτες, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός των μονάδων αυτών.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με 7 ασθενείς με κορονοϊό να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις