Όταν την Κυριακή στις 27 Δεκεμβρίου 2020 άνοιγε η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν συμβολικά πρώτοι/ες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και στη συνέχεια οι αρχηγοί των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελάχιστοι θα εκτιμούσαν ότι σχεδόν ένα χρόνο μετά το κύμα του κορονοϊου ξανά θα φουντώνει όσο ποτέ άλλοτε στη χώρα μας.

πρώτη δόση εμβολίου Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στις 12/10 και την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Να θυμίσουμε πως αρχικά είχε αποφασιστεί 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης να είναι ανάμεσα στους Έλληνες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στην α’ φάση των εμβολιασμών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Όμως στη συνέχεια αυτή η λίστα άτυπα μεγάλωσε με πολλούς υπουργούς και άλλους δημόσιους αξιωματούχους να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα. Οι μήνες βέβαια πέρασαν και πολλοί από αυτούς που είναι νεαρής σχετικά ηλικίας (κάτω των 50 ετών) βρέθηκαν εκτεθειμένοι μετά την παρέλευση του εξαμήνου και καθώς η πλατφόρμα για την τρίτη δόση άνοιγε σταδιακά αλλά όχι για τη δική τους ηλικία. Για αυτούς (πλην των αρχικών 45 ατόμων) δεν υπήρξε πρόβλεψη να ανοίξει κατ’ εξαίρεση η πλατφόρμα μετά και την αρνητική δημοσιότητα που είχε παραχθεί σε κάποια φάση.

Υπήρξαν μάλιστα δύο περιπτώσεις (στη μία δόθηκε δημοσιότητα λόγω αξιώματος) όπου τα άτομα νόσησαν καθώς πια είχαν περάσει πολλοί μήνες από τη δεύτερη δόση και πέρα από την λεγόμενη (από τους ειδικούς) κυτταρική δεν είχαν επιπλέον ανοσία.

Και οι δύο σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Flash.gr είναι καλά στην υγεία τους αλλά η περίπτωση τους αποδεικνύει, αν κάνει κάνεις μία αναγωγή στο γενικό πληθυσμό, τις αυξημένες πιθανότητες νόησης που διατρέχουν όσες και όσοι δεν κάνουν γρήγορα την τρίτη δόση. Πλέον βέβαια η πλατφόρμα έχει ανοίξει για όλους άνω των 18 ετών και κάποιοι από εμάς μετράμε ήδη μέχρι να συμπληρωθούν έξι μήνες και μία ημέρα για να διασφαλιστούμε έτι περαιτέρω…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις