Στα νέα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοïού και στο ερώτημα για το αν εξετάζεται περαιτέρω αυστηροποίησή τους αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αφού αρχικά σημείωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αξιολογηθεί η απόδοση των νέων μέτρων, στη συνέχεια ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν είμαστε στο πολύ αυστηρό πλαίσιο αλλά αυτό θα επαναξιολογηθεί». «Θα προσπαθήσουμε να μην πληγεί η κανονικότητα όσων έχουν εμβολιαστεί» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «η υποχρεωτικότητα για τους εμβολιασμούς αφορά μόνο τους υγειονομικούς. Σε όλες τις άλλες κατηγορίες δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα και γι’ αυτό στην εστίαση το προσωπικό παραμένει σε ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 «θεωρούμε ότι τα προηγούμενα μέτρα απέδωσαν» συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει μια άνοδος (σ.σ. του κορονοϊού) στην Αττική που πριν δεν υπήρχε».

Ο Θάνος Πλεύρης διεμήνυσε ότι «η χώρα δεν θα κλείσει, το ΕΣΥ πιέζεται αλλά θα αντέξει. Είναι έτοιμο σε συνδυασμό με το σχέδιο που υπάρχει στην Αττική και τη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών να μην βρεθούμε σε συνθήκη που να μην αντέξει το ΕΣΥ» εξηγώντας ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ο βασικός λόγος που δεν πρέπει να κλείσει η χώρα δεν είναι η οικονομία αλλά το ότι το 73% έχει εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο. Δεν γίνεται αυτή η ομάδα να μπει σε περιορισμό επειδή κάποιοι επιλέγουν να μην εμβολιάζονται».

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε, τέλος, τις πληροφορίες ότι υπάρχουν σκέψεις για επίδομα στους υγειονομικούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της να ενισχύει όσους δουλεύουν στο σύστημα υγείας όχι μόνο με ένα ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις