Σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου θα μεταδοθεί απευθείας στις 22.00 από την ΕΡΤ η τηλεμαχία των πέντε εκ των έξι υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ.

Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ερωτήματα στους υποψήφιους πολιτικούς αρχηγούς θα θέσουν οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Γιώργος Κουβαράς και Τάσος Παππάς.

Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90’’.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε το debate των υποψηφίων αρχηγών, επιμένοντας στις δικές του ενστάσεις και προτάσεις, όπως λιγότερες θεματικές ενότητες, περισσότερο χρόνο για τις απαντήσεις και απαγόρευση ερωτήσεων ανάμεσα στους υποψήφιους.

Παύλος Γερουλάνος

Debate ΚΙΝΑΛ: Η ΕΡΤ εγκαινιάζει μια αναβαθμισμένη τηλεμαχία
Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρη Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης θα κληθούν αύριο να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα της επικαιρότητας και να ξεδιπλώσουν το δικό τους όραμα για την επόμενη ημέρα της παράταξής τους. Βασικός στόχος της ΕΡΤ είναι η πληρέστερη ενημέρωση των τηλεθεατών και η αναβάθμιση της τηλεμαχίας, εγκαινιάζοντας ένα νέο μοντέλο debate.

Συγκεκριμένα, αύριο αναμένεται να δούμε τις εξής 3 καινοτομίες:

Οι δημοσιογράφοι που θα θέτουν τα ερωτήματα στους υποψηφίους θα είναι τρεις – δηλαδή λιγότεροι σε σύγκριση με τηλεοπτικά debates των προηγουμένων ετών. Οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν περισσότερες ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο, ενώ επιπλέον και οι τρεις υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα –δύο φορές στη διάρκεια του debate– να παρέμβουν στη ροή της διαδικασίας διατυπώνοντας διευκρινιστική ερώτηση, όποτε εκείνοι το επιλέξουν.

Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας, κάθε υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα -εφόσον το επιθυμεί- να σχολιάζει επί 45’’ τις απαντήσεις των συνυποψηφίων του.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα υπάρχει η δυνατότητα για απευθείας διάλογο μεταξύ των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας των πέντε θεματικών, κάθε υποψήφιος θα μπορεί να θέσει -σε ένα λεπτό- μια ερώτηση σε συνυποψήφιο της επιλογής του και εκείνος να απαντήσει μέσα σε ενάμισι λεπτό.

Τα ερωτήματα αναφορικά με την επόμενη σελίδα της “δημοκρατικής παράταξης” -ιδίως μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά– είναι πολλά.

Οι προκλήσεις της εποχής είναι πρωτόγνωρες, με την πανδημία του κορονοϊού να παρουσιάζει εκ νέου κλιμάκωση, την παγκόσμια οικονομία να ισορροπεί σε ένα λεπτό σκοινί και τον πλανήτη μας να βιώνει τη σοβαρότερη κλιματική κρίση στην ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες του debate θα είναι οι ακόλουθες:

Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό

Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό

Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες

Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό – Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης – Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία-Η επόμενη μέρα.

Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις