«Άλλη μια τραγική περίπτωση γυναικοκτονίας έγινε γνωστή, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Ο δολοφόνος που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα με ιστορικό νοσηλείας μετά από άγριο επεισόδιο που είχε προκαλέσει στο παρελθόν, είχε αφεθεί ελεύθερος. Εύλογα γεννάται το ερώτημα, θα μπορούσε να αποφευχθεί το αποτρόπαιο γεγονός;», τονίζουν αρχικά στην ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

«Είναι ξεκάθαρα τα κενά που υπάρχουν στο θέμα της διαχείρισης της έμφυλης βίας στη χώρα μας. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε τη θλίψη μας και τονίζουμε για μια ακόμα φορά, πως η πολιτεία θα πρέπει να δράσει με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατέψει αποτελεσματικά τις γυναίκες-θύματα όταν διαπιστώνονται εν τη γενέσει τους οι βίαιες συμπεριφορές, κι όχι όταν είναι πλέον αργά.

Όπως δηλώνει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, «Πως να παλέψεις με το τέρας που μπορεί να έχεις δίπλα σου; Πως μπορείς να μιλήσεις για μια ακραία συμπεριφορά από ένα μέλος της οικογένειάς σου;

Καλούμε όλες τις γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μην σιωπούν, να μιλήσουν. Έχουμε ήδη προτείνει τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και στήριξης των θυμάτων βίας, γυναικών και των παιδιών τους αλλά και των μαρτύρων, που περιλαμβάνει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, καθώς και την ενσωμάτωση τους στους Κώδικες Δικονομίας. Αν είχε γίνει η εφαρμογή τους, είναι πολύ πιθανόν να μην μετρούσαμε σήμερα άλλη μια αδικοχαμένη γυναίκα», καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις