Στο Action24 και στην εκπομπή «Briefing» με τον δημοσιογράφο, Γιώργο Πιέρρο, ήταν καλεσμένος ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κύριος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Οι πολίτες που με ψήφισαν θέλουν κάτι καινούργιο Υπάρχει αλλαγή στο κλίμα το τελευταίο διάστημα και δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ γιατί είναι ισχυρό για την παράταξη»

Παράλληλα είπε πως «Η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει στην Ευρώπη» και συνέχισε λέγοντας για τα σύμβολα και τα σήματα της παράταξης «Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης που δεν αλλάζουν όνομα πράττουν το σωστό» αφήνοντας να εννοηθεί πως το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και εσωκομματικού του αντίπαλου, Γιώργου Παπανδρέου, ότι είναι «άκαπνος» απάντησε με μια δόση χιούμορ «Είμαι άκαπνος πολλά χρόνια. Έχω κόψει το τσιγάρο» και εν συνεχεία ήταν κατηγορηματικός «Δεν είμαι 40 χρόνια βουλευτής, 20 χρόνια υπουργός, είμαι “άκαπνος” σε θέσεις εξουσίας. Είναι τιμή αυτό για μένα».

Για την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ότι Μητσοτάκης-Τσίπρας θα κάνουν πάρτι στη Βουλή χωρίς αρχηγό έστειλε μήνυμα « Ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει αντίπαλο τον Τσίπρα. Το πάρτι τελειώνει την Κυριακή» και επισήμανε πως από την επόμενη των εκλογών «Θα πάμε σε ανανέωση προσώπων. Θα γίνουμε πρωταγωνιστές με πολιτική αυτονομία».

Στις αιχμές του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν γνωρίζει ο κόσμος τις θέσεις του ο ευρωβουλευτής αναρωτήθηκε «Δεν γίνεται να με ψηφίζουν χιλιάδες άνθρωποι και μην ξέρουν τις θέσεις μου. Εκτός αν είμαι μάγος», αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα απαντήσει σε χαρακτηρισμούς «Δεν χρησιμοποιώ βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους συντρόφους μου. Η παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη».

Με αφορμή την ερώτηση του Γιώργου Πιέρρου ότι πολλοί τον λένε νέο Τσίπρα ο ευρωβουλευτής ήταν σαφής «Ο Τσίπρας πήρε δαχτυλίδι. Εγώ αγωνίζομαι καθημερινά, δε μου χαρίστηκε τίποτα» και για τις ιδεολογικές τους διαφορές «Ανήκω στην οικογένεια της ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατίας. Ο κύριος Τσίπρας ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Σχολιάζοντας το τι πήγε στραβά με την πανδημία στην χώρα μας «Δεν έγιναν τοπικές καμπάνιες για τον εμβολιασμό όπως στην Πορτογαλία. Δεν εφαρμόστηκε έγκαιρα το covid pass όπως στην Γαλλία» και πρότεινε ως μέτρα για την αναχαίτισή της «Υψηλό ποσοστό τηλεργασίας και αύξηση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ειδικά στο δημόσιο σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφές με πολύ κόσμο». Ταυτόχρονα έριξε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον άτολμο «Ο Μητσοτάκης καθυστέρησε για την πανδημία, ήταν άτολμος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις