Νέα μέτρα Χριστούγεννα: Στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για την περίοδο των γιορτών, όπως έγινε πέρυσι.

Όπως είπε, αυτό που έχει σημασία είναι η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης για να δούμε καλύτερη εικόνα στα νοσοκομεία, κάτι που ήδη φαίνεται στο ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων.

Για να πάμε καλύτερα να τηρήσουμε κάποια αυτοπεριοριστικά μέτρα, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Πρέπει να αναδείξουμε το ζήτημα της κοινωνικής ευθύνης. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το self test και να προχωρήσουν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και τα πράγματα να κυλήσουν καλύτερα είπε τονίζοντας πως όλοι επιθυμούμε να δούμε τους αγαπημένους μας αλλά πρέπει να το κάνουμε με προσοχή» σημείωσε.

εμβολιασμός

«Με τον εμβολιασμό κερδίζουμε χρόνο έναντι της Όμικρον»

Ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε την ανάγκη του εμβολιασμού. «Είμαστε η πρώτη χώρα που προχώρησε γρήγορα την τρίτη δόση αλλά και στην αύξηση της κάλυψης στους άνω των 60%, βρισκόμαστε στο σημείο όπου το 80% έχει εμβολιαστεί και προχωράμε καλά και στην τρίτη δόση. Με τον εμβολιασμό κερδίζουμε χρόνο έναντι της νέας μετάλλαξης γιατί μπαίνουμε σε δύσκολους επιδημιολογικά μήνες λόγω καιρικών συνθηκών και έχουμε το πλεονέκτημα να θωρακίσουμε ό,τι έχουμε πετύχει», υπογράμμισε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχετική συζήτηση παρά μόνο για τις περιπτώσεις ανοσοκατεσταλμενων που δεν έχουν ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο.

Νέα μέτρα Χριστούγεννα: Κανονικά το κλείσιμο των σχολείων

Για τα σχολεία είπε πως δεν προκύπτει ανάγκη για το κλείσιμό τους νωρίτερα. Τα σχολεία έχουν λειτουργήσει καλά, είπε παραπέμποντας στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, κάτι που όπως είπε και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό των παιδιών – ένα στα δύο παιδιά μεταξύ 15 και 17 ετών και 12 έως 14 ένα στα τρία είναι εμβολιασμένο – όπως και των γονιών θα βοηθήσει τα πράγματα να πάνε ακόμα καλύτερα.

Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών

Προανήγγειλε περισσότερες διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών έως 11, αύριο από τις κ. Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ και κάλεσε τους γονείς να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του ραντεβού επαναλαμβάνοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις