Ανάρτηση σχετικά με τα μοριακά τεστ στην Κύπρο έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με όσα είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

«Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα» τονίζει στο twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης και συμπληρώνει: «Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας».

Επισημαίνει, ακόμα, ότι «στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».

Να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση σχετικά με το αντίστοιχο κόστος του PCR στην Κύπρο που δεν φτάνει τα 25 ευρώ, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του: «χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις