Όσοι νόμιζαν ότι η πιο επιδραστική αλλαγή που προτείνεται για το μέλλον του κόμματος είναι η εκλογή του Προέδρου από τη βάση των 60.000 μελών δεν υπολόγισαν τις καραμπόλες που φέρνει για τους «παλιούς» το όριο των 3 θητειών. Και αυτό γιατί μπορεί κάποιοι να ομνύουν στη συλλογικότητα αλλά όχι και στην εναλλαγή.

Αρχικά από το ρεπορτάζ προκύπτει πως θα προταθεί πλαφόν 30% για τη συμμετοχή βουλευτών, υπουργών Δημάρχων κλπ στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ώστε να υπάρξει μία ισορροπία συμμετοχής και για τους μη προβεβλημένους/ες .

Οι τρεις Θητείες

Η ταμπακιέρα όμςω είναι στο όριο των 3 θητειών και κυρίως για το αν ισχύσει αναδρομικά και από πότε. Σύμφωνα πληροφορίες εφόσον εγκριθεί η πρόταση Τσίπρα – Δραγασάκη -Κολτσίδα όσοι  εξελέγησαν από το 2009 και έχουν συνεχόμενα 12 χρόνια, δεν θα έχουν δικαίωμα να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Όσοι εξελέγησαν το 2012 μπορεί να είναι ξανά υποψήφιοι, καθώς ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν το 2023- θα έχουν συμπληρώσει 11. Ήδη στελέχη όπως οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Βίτσας, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος κλπ έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια. Ο περιορισμός δεν θα ισχύει για τον πρόεδρο ενώ η Κεντρική Επιτροπή θα μπορεί να αποφασίσει την εξαίρεση κάποιου ή κάποιων στελέχων, μέσω διαδικασίας που θα καθοριστεί.

Για όσους έχουν κώλυμα, ή δεν εκλεγούν θα δημιουργηθεί ένα Εθνικό Συμβουλίο που θα συγκαλείται μια φορά το χρόνο και θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις