Στην πορεία της πανδημίας και στο ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022) στον ΣΚΑΪ. Συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση, αν και – όπως είπε – «είμαστε πιο κοντά στο τέλος».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δεν τάσσεται υπέρ της γενικής άρσης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της το μεσημέρι της Πέμπτης (27.01.2022), εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους. Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε μάλιστα ότι «είμαστε πιο κοντά στο τέλος», συνέστησε όμως να μην υπάρξει χαλάρωση.

Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε.

Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμό είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις