Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ανακλήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμα του μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» το οποίο είχε εγκριθεί από το υπουργείο παιδείας για τα γυμνάσια της χώρας, και αναπαρήγαγε τη θεωρία του αγέννητου παιδιού.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΙΕΠ αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Οι άμεσες αντιδράσεις από κόμματα, φορείς και χρήστες των social media είχαν να κάνουν με το ότι, στο βίντεο, ακούγονταν σκοταδιστικές απόψεις όπως ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την… ποιότητα αγάπης του ζεύγους. Εξηγεί μάλιστα πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

Αιχμηρή κριτική από τον Αλέξη Τσίπρα

Την απόσυρση του προσβλητικού για τα δικαιώματα των γυναικών, προγράμματος με «εκπαιδευτικά βίντεο» που αναπαρήγαγαν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media.

Η ανάρτηση

«Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι» τονίζει ο Αλ. Τσίπρας καθώς η Νίκη Κεραμέως, μετά από σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών αναγκάστηκε να αποσύρει τα «εκπαιδευτικά» βίντεο που είχε στείλει στα Γυμνάσια όλης της χώρας, με θέμα την Προγεννητική Αγωγή και τα οποία αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστήριζαν ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη του..

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης» σχολίασε το Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να καταλήξει «Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι».

Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την εταιρεία επί της διακυβέρνησής του

Απαντώντας, η κα Κεραμέως αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει σήμερα το πρόγραμμα της εταιρείας, «επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.»

Η ανακοίνωση της υπουργού:

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για  τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…»

Ανταλλαγή πυρών και στη Βουλή

Μάλιστα, η κα Κεραμέως πέρασε στην αντεπίθεση και κατά την ομιλία της επί της πρότασης μομφής στη Βουλή κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρηματοδοτούσε την εταιρία.

«Κοιτάξτε τι εκταμιεύσεις έχετε κάνει εσείς για την εταιρία αυτή», είπε προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που νωρίτερα την κατηγόρησε για αναχρονιστικές αντιλήψεις.

«Να σας μαλώσω που το κατεβάσατε αυτό το βίντεο, γιατί ήταν συμβολή στην αίσθηση που έχουν οι Έλληνες για το χιούμορ. Το συγκρίνω με Σαίξπηρ, τον Αριστοφάνη, αν δεν είχαμε το Facebook και να βγουν αυτά τα βίντεο, με την κα Κεραμέως θα είχαμε γυρίσει στην ποδιά και στην απαγόρευση του ροκ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για βίντεο με «σκοταδιστικές αντιλήψεις», έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης μίλησε για βίντεο με «μεσαιωνικές αντιλήψεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις