Για «πισωγύρισμα στις πιο φρικτές στιγμές της ιστορίας» κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του την Κυριακή, τασσόμενος υπέρ της λήξης της ρωσικής εισβολής και της αποχώρησης των στρατευμάτων της Μόσχας από την Ουκρανία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τον Ουκρανικό λαό και να επικρατήσει η διπλωματία.

Ωστόσο, πέρα από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι ισχυρή η άποψη, όπως εκφράζεται από δηλώσεις στελεχών του, ότι κακώς η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στρατιωτικό υλικό στους Ουκρανούς, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, που μαίνεται στην περιοχή. Πέρα από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που πρώτος διατύπωσε την αντίρρησή του στην κυβερνητική κίνηση, ανάλογη δήλωση έκανε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού Πάνος Σκουρολιάκος.

Η ανάρτηση του κ. Τσίπρα:

«Η πολεμική εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, οι σκηνές φρίκης που παρακολουθούμε από τους δέκτες της τηλεόρασής μας, οι βομβαρδισμοί, οι μάχες, ο θάνατος που σκορπά στους δρόμους μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, είναι πισωγύρισμα στις πιο φρικτές στιγμές της ιστορίας.

Τα Ρωσικά στρατεύματα να σταματήσουν ΤΩΡΑ την εισβολή και να αποχωρήσουν από την Ουκρανία. Η Διεθνής κοινότητα και ειδικά η ΕΕ να στηρίξουν τον ουκρανικό λαό και να εξαντλήσουν όλα τα διπλωματικά μέσα για να επιστρέψουμε στον δρόμο της διπλωματίας.

Όχι άλλο αίμα αθώων.

Όχι στον Πόλεμο!

Ναι στην Ειρήνη!».

Η δήλωση του κ. Σκουρολιάκου, υπό τον τίτλο «αποστολή όπλων στην Ουκρανία;» είναι η εξής:

«Τι στο καλό! Τόσο ανεγκέφαλοι πια!

Με 100.000 ομογενείς σε διασταυρούμενα πυρά, 10 ομογενείς μας νεκρούς στη φρίκη του πολέμου και αποφασίζουν να γίνουν μέρος της σύρραξης στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία;

Τόσο, μα τόσο επικίνδυνοι!»

Νωρίτερα ο κ. Κατρούγκαλος είχε δηλώσει ότι εάν «αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις