Σε καταγγελίες κατά του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα προχωρά η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης, Αχιλλέας Πατσούκας, δεν βρισκόταν στη Μόσχα για ρεπορτάζ όπως αρχικά φαινόταν στα δελτία ειδήσεων, αλλά στο σπίτι του στην Κυψέλη. Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το επίμαχο βίντεο, πάνω στο οποίο η Κουμουνδούρου στηρίζει τις καταγγελίες της

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε και ανακοίνωση κατά του κ. Ζούλα, όπου αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ «κοροϊδεύει τους πολίτες».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Στα πρότυπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας κοροϊδεύει τους πολίτες μπροστά στα ίδια τους τα μάτια». Αυτό αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος και σε δήλωση του σημειώνει:

Ο κ. Ζούλας προκειμένου να απαντήσει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, δεν τόλμησε να εκδώσει μια στοιχειώδη ανακοίνωση, αλλά κατέφυγε στην μέθοδο των «πηγών της ΕΡΤ», πίσω από τις οποίες φυσικά βρίσκεται ο ίδιος.

Οι «πηγές της ΕΡΤ» – Ζούλας, λοιπόν, αναφέρουν ψευδώς ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν απέκρυψε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος μετέδιδε από τη Μόσχα «ανταπόκριση»… μέσα από το σπίτι του στην Κυψέλη.

Όμως τα βίντεο των «ανταποκρίσεών» του διαψεύδουν απολύτως τις «πηγές» και ξεσκεπάζουν το φιάσκο Ζούλα το οποίο προσβάλει ανεπανόρθωτα την ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και εκθέτει τους έντιμους δημοσιογράφους της.

Αναμένουμε την αυτονόητη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της δικαιοσύνης.

Η παραίτηση όλων των υπευθύνων ξεκινώντας από τον ανεύθυνο πρόεδρο της ΕΡΤ είναι μονόδρομος ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας μετά τα χυδαία ψέματα και την παραπληροφόρηση.

Πιο πριν, οι «πηγές» της ΕΡΤ ανέφεραν τα εξής:

«Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο Αντ1, ο Σκάι, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση.

Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία πόσο μάλλον όταν εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις